пятница, 20 сентября 2024 г.

Вшанування героїзму


Сьогодні здобувачі освіти Дальницького ліцею взяли учать у вшануванні загиблого воїна: створили живий коридор, зустрічаючи загиблого бійця на його останньому шляху додому. Таким чином діти висловили свою єдність та вдячність за самопожертву.
Розуміємо, що ніякими словами не можливо втішити рідних. Але обіцяємо ніколи не забути про подвиг героя та намагатимемось підтримати рідних у їхньому горі й надалі.



Квітка дружби

 

Першокласники створили сьогодні "Квітку дружби". Такі вправи покращують комунікацію,
зміцнюють зв'язки між учнями. Діти вчаться розуміти та поважати одне одного.Кожен під час спільної роботи відчув себе цінним і важливим. Отож, першачки активно вчаться працювати в команді.



До дня народження Смайлика


Бліняєва С.П. запропонувала здобувачам освіти 10-х класів за допомогою emoji закодувати відомі вірші Т.Г. Шевченка, а учні 7-х та 5-х класів із захопленням розкодовували їх.



Про користь природних матеріалів


Учні 4 класу створили на уроці "Я досліджую світ" поробку "Морський пейзаж" за допомогою природних матеріалів - листків різних дерев.
Ця робота є дуже корисною. Природні матеріали зазвичай більш екологічні.
Вони безпечні для здоров'я. Вироби завжди мають унікальний вигляд і текстуру.
Робота з природними матеріалами стимулює творчість. Крім цього, діти
підтримують культурні традиції.




До Всесвітнього дня прибирання

Здобувачі освіти Дальницького ліцею взяли сьогодні участь у важливій акції: прибрали територію громадського парку. Діти працювали завзято й швидко впоралися із завданням.
Це важливий крок до глобального збереження природи.
Дякуємо Максимчук І.Я. за виховання покоління, яке дбає про природу і довкілля.







Наближаємо Перемогу


Ось перша у цьому навчальному році сітка, яку сплели учні Дальницького ліцею для захисників. Діти продемонстрували свою щирість і підтримку. Їхнє старання і бажання допомогти свідчать про велику доброту і силу, яка живе в їхніх серцях. Вони вчаться цінувати мир і свободу, створюючи символи надії для тих, хто боронить нашу країну. Цей вчинок є яскравим прикладом, як навіть маленькі зусилля можуть мати велике значення.




Флешмоб "Ми за мир"


Здобувачі освіти молодших класів долучилися до флешмобу "Ми за мир". Це чудова ініціатива, що об'єднує людей навколо важливої ідеї миру та злагоди. Діти продемонстрували свою активну позицію та бажання внести позитивні зміни.
Гадаємо, вони через усе своє життя пронесуть важливі цінності- гуманність та солідарність.
Дякуємо Грачовій Анні, яка допомогла в проведенні заходу.


среда, 18 сентября 2024 г.

Знову про вакцинацію


Сіянова С.І. продовжила цикл лекцій, присвячених вакцинації проти таких хвороб, як кашлюк, правець, дифтерія.
Медична сестра розповіла про симптоми, перебіг, ускладнення хвороб. Назвала групи ризику , ознайомила з типами вакцин , схемою вакцинації, можливими побічними ефектами, надала інші рекомендації щодо вакцинації дітей і дорослих.


Я - пішохід

 

Саме з цієї теми розпочався день у першому класі під час навчального заняття з предмета "Я досліджую світ". Діти відгадували загадки, знайомились із сигналами світлофора, дорожніми знаками, називали геометричні фігури, виконували письмове завдання, подивилися навчальне відео, пограли в гру "Правда-неправда" за допомогою LEGO. На завершення пішли у "Клас безпеки" й закріпили отримані знання.




Бесіда з правил дорожнього руху


У другому класі було проведено бесіду з Правил дорожнього руху з метою попередження нещасних випадків на дорогах рідного села, під час під'їзду до школи та повернення додому.


Продовжуємо важливу акцію


Діти продовжують плести сітки. Ця патріотична ініціатива спрямована на підтримку Збройних Сил України.
Дякуємо Максимчук І.Я., яка організовує цю роботу, сприяє підвищенню свідомості учнів щодо патріотизму і підтримки національної безпеки. Така ініціатива розвиває почуття відповідальності та єднає молодь.




Всеукраїнський урок "Ти як?"


Для здобувачів освіти Дальницького ліцею було проведено урок "Ти як?", під час якого вони ознайомилися з актуальними питаннями суспільного життя, історії, важливими подіями. Мета уроку- дізнатися, з яким настроєм діти повернулися до школи, з якими мріями та сподіваннями.



Олімпійський квест


Надвоцька М. В. провела Олімпійський квест для здобувачів освіти 6,7, 8 класів. Дітям необхідно було пройти випробування і отримати літери, з яких вони мали скласти назви міст, де вперше проходили Олімпійські ігри і де проходила Олімпіада- 2024.
Усі учні та учениці вражали своєю злагодженою командною грою та вмінням підтримувати одне одного.

вторник, 17 сентября 2024 г.

Дитяча підтримка захисників


Діти активно взялися за плетіння маскувальних сіток для захисників. Їм приємно усвідомлювати, що вони роблять свій внесок у підтримку армії та піднесення морального духу наших захисників на фронті.
А ми, дорослі, розуміємо важливість їхньої роботи і значення їхньої підтримки в складних ситуаціях.



Про ментальне здоровʼя


Маринеч Л.В., психологиня Дальницького ліцею, продовжує проводити зі здобувачами освіти уроки з циклу "Збереження ментального здоров'я".

Ще один шеврон у подарунок

 

Учень нашого ліцею Ярослав передав важливий військовий атрибут: шеврон татуся, який зараз знаходиться на фронті.
Дякуємо родині за цінний подарунок! Він стане символом нашої віри в Перемогу і нагадуватиме кожному про безмежну нашу вдячність Захисникам!




Відкриття Олімпійського тижня

 

16 вересня в Дальницькому ліцеї відбулося відкриття Олімпійського тижня.
Олімпійський прапор винесли переможці минулорічних спортивних змагань.
Здобувачі освіти стали активними учасниками дійства. Навчилися робити справжню хвилю, якою привітали наших спортсменів, що продемонстрували свої рекордні трюки.

Дослідницька діяльність


Греньова В.О. на уроці "Я досліджую світ" запропонувала здобувачам освіти 4 класу виконати проєкт " Від давнини до сьогодення". Діти дослідили предмети й розповіли, як речі змінювалися від минулого до нашого часу.




Знайомство із першою буквою

 

Гавлюковська О.А. запропонувала своїм вихованцям вивчити першу літеру алфавіту. Вони із задоволенням підхопили пропозицію вчительки й довели свої знання за допомогою Lego: створили з конструктора букву А.
Нехай цей день надовго залишиться в пам'яті наших маленьких здобувачів освіти.




Екзамен з правил дорожнього руху


Сьогодні на першому уроці проводився іспит на знання правил дорожнього руху серед здобувачів освіти 4-11 класів Дальницького ліцею.
Дітям необхідно було зайти за посиланням і виконати тест.

Звіт

 Звіт за кошти, що були зібрані на 1 вересня. Дякуємо всім, хто долучається до допомоги. РЕБ працює, артилерія захищена.




Граючи навчаємося


Максимчук Ірина Ярославівна запропонувала вихованцям 5-7 класів пограти в гру " Пройди безпечно проїжджу частину". Діти побували в ролях водіїв , пішоходів, велосипедистів й спробували дістатися необхідного місця, дотримуючись правил дорожнього руху.
Такі ігри дозволяють зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод і травмувань учасників дорожнього руху.

Триває набір на гурток з кікбоксингу


Якщо ви готові до нових викликів і хочете завжди залишатися у формі, то запрошуємо приєднатися до нашого гуртка з кікбоксингу! У нас ви знайдете професійного тренера, який навчить вас техніці та стратегії, дружню атмосферу та підтримку однодумців,
отримаєте фізичну підготовку, яка покращить здоров'я і витривалість.

Ярмарка спортивного інвентарю


Сьогодні в Дальницькому ліцеї було гучно: відбулась ярмарка спортивного інвентарю. На заході було представлено різноманітний інвентар та аксесуари для занять спортом. Діти продемонстрували спортивне знаряддя, завдяки якому підтримують свою фізичну форму.
Ярмарка показала, що зараз в тренді залишаються велосипед, самокат та футбольний м'яч. Крім цього, є й інші цікаві знахідки.

Готуємо соки власноруч


Надвоцька М.В., вчителька фізичної культури, добре знає про користь свіжовичавлених соків для організму спортсменів. Сьогодні вона запропонувала дітям власноруч виготовити фреші. Учні та учениці із задоволенням підтримали ініціативу Майї Василівни: принесли свіжі фрукти й взялися до роботи.
У результаті отримали напої, що містять антиоксиданти, які боряться з хронічними захворюваннями, та вітаміни.




Другий тиждень навчання першокласників


Завершився другий тиждень навчання в першому класі під назвою"Наш клас". Учні та учениці створили аплікацію з круп "Боровичок". Це чергова творча робота, що доводить, які наші першачки талановиті.




Бесіди про вакцинацію


Сіянова С.І. , медична сестра нашого ліцею, розповіла дітям про необхідність вакцинування від таких актуальних хвороб, як кашлюк, правець та дифтерія.
Світлана Іванівна зазначила, що час довів високу ефективність вікцинації у запобіганні важкому перебігу хвороб.
Серйозні побічні ефекти, про які часто можна чути, дуже рідкісні, а користь від вакцинації часто перевищує ризики.
Крім цього, вакцинація не лише захищає окрему людину, але й допомагає запобігти поширенню захворювання в суспільстві, створюючи колективний імунітет.




Напій для спортсменів


11 вересня в Дальницькому ліцеї відбулася дегустація напою, який вживають спортсмени.
Фіточай, настояний на женьшені, лимоннику та леазеї, сподобався всім. Він сприяє покращенню роботи легенів, усуває відчуття спраги, покращує склад крові. Така ініціатива дуже сподобалась дітям, тому виникла ідея спільного чаювання на кожній великій перерві.


До і після

 


Шестикласники продовжують облаштовувати алею. Слід зазначити, що вона помітно змінилася. Перегляньте відео і ви з легкістю переконаєтеся в цьому.
Артем і Віктор продовжують дивувати нас своєю завзятістю: сьогодні хлопці прибрали каміння і поламану плитку навколо ліцею, запланували фарбування автомобільних шин, якими захищені саджанці.
Крім цього, Артем виділив власні кошти для створення тренажерної зони. Разом з Віктором найближчим часом вони спланують роботу з її облаштування .



Адаптація десятикласників

 

Здобувачам освіти новостворених десятих класів потрібно звикнути до нових стосунків як з однокласниками, так і з вчителями.
Скажу по секрету, що діти почувають себе добре. Легко вступають у діалог, з цікавістю беруться за всі завдання. Так на уроці геометрії створювали просторові тіла й знаходили перетини певних геометричних об'єктів.
Усе вдалося!



Важлива ініціатива дітей


Давидко Артем та Орач Віктор - це хлопці, які горять бажанням створити сприятливе середовище в ліцеї. І їх активно підтримують однокласники та вчителька біології Феленко І.Г.
Сьогодні разом вони продовжили роботу зі створення алеї вздовж паркану. Попереду багато планів. Тож спостерігаємо за цими неймовірними господарями.
Загалом, ці заходи сприяють створенню більш безпечного, ефективного і комфортного дорожнього середовища.





Важливі заходи з безпеки дорожнього руху


За сприяння сільської ради біля Дальницького ліцею та в інших громадських місцях села Дальник з'явилася дорожня розмітка.
Гадаємо, вона допоможе водіям і пішоходам орієнтуватися на дорозі, визначати межі смуг руху, місця для паркування та пішохідної зони, що зменшить ризик аварій і покращить загальну безпеку.
Тісна співпраця з громадою надихає нас і далі працювати заради безпеки жителів наших сіл.



Творчий проєкт "Розкажи про себе"


Четвертокласники точно подорослішали: їм під силу виконати будь-який серйозний проєкт. Так на уроці української мови Греньова В.О. запропонувала створити та презентувати колаж "Про мене".
Діти розповідали про себе, свої захоплення, мрії, про друзів, про родину.
Хочеться відзначити змістовну й захоплюючу роботу батьків з розвитку дітей. Незважаючи на труднощі сьогодення, діти продовжують подорожувати й відвідувати цікаві заходи.




вторник, 10 сентября 2024 г.

Цінний шеврон


Мурашко Єва подарувала Дальницькому ліцею шеврон, що їй передав татусь, який стоїть на захисті нашої країни. Для дівчини ця відзнака особлива, адже знаходилась на бойовій формі батька.
З великим хвилюванням і гордістю прикріпила Єва шеврон на стенді. Хай він нагадує про ціну свободи й незалежності, за які кладуть голови наші захисники.




Цінна допомога для артилеристів


Як ми писали раніше, в ліцеї пройшла акція "Перше вересня без квітів". Тож зібрані 10 000 грн пішли хлопцям- артилеристам 148 ОМБР, яким терміново потрібен захист РЕБ.
Велика подяка кожному за важливу допомогу.
Захисники стомлені, але такі мужні і стійкі. Перегляньте відео. Нам є ким пишатися.
Якщо хтось хоче додатково здійснити допомогу, нижче номер картки:
5375 4112 21685832.



Підсумки першого тижня


Завершився перший навчальний тиждень у першокласників , які працювали над темою "Я - школяр". Учні та учениці створили символ мудрості- виготовили з листочків дерев Сову. Що тут скажеш: у нас дуже талановиті першачки!


Робота з адаптації

 

Як полегшити процес адаптації дитини в школі, добре знає Маринеч Л.В. Дуже важливо в цей час забезпечити підтримку дитини, корисно розмовляти з нею про нові враження, створювати позитивні асоціації з навчанням і бути терплячими до можливих труднощів.
Тому психологиня навчає дітей через гру вмінню взаємодіяти з новими людьми: вчителями, однокласниками. Проводить роботу з попередження емоційних розладів. Адже діти можуть відчувати тривогу через нове середовище й вимоги.






До Міжнародного дня грамотності

8 вересня у світі відзначають День грамотності, про який нагадали учням та ученицям філологи Дальницького ліцею і запропонували їм перевірити свої знання з орфографії. Двері навчальних кабінетів оформили в таку собі стіну грамотності. Дітям необхідно було виправити помилки в словах, вставити пропущені букви. Слова були згруповані за темами: "У кабінеті географії", "У шкільній їдальні" тощо. Крім того, перевірили свої знання з географії за власними назвами, склали меню із вживанням іншомовних слів.



Учнівське самоврядування


6 вересня відбулося перше в цьому навчальному році засідання самоврядування здобувачів освіти Дальницького ліцею. Вирішили продовжувати активну волонтерську діяльність , провести благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ та допомагати адміністрації вдосконалювати спортивні зони на території закладу.



Про День безпеки в освіті


Сьогодні надзвичайно важливий день, коли варто нагадати про формування безпечного навчального середовища у ліцеї. Тому було вирішено провести навчання з евакуації у разі пожежі.
З'ясувалось, що є ще над чим працювати: час евакуації може бути кращим. Зменшити ризики та забезпечити швидку евакуацію людей у разі надзвичайної ситуації може кожен учасник освітнього процесу.




День борщу


У День борщу в Дальницькому ліцеї відбувся майстер-клас з приготування цієї традиційної української страви. У заході взяли участь хлопці десятих класів. Кухарі їдальні запропонували учням порізати овочі на борщ й розповіли про секрети його приготування.
Хочеться подякувати Сіяновій С.І., яка пошила для наших дітей кухарську форму. У ній вони виглядали справжніми кухарями.






Творчий проєкт "Розкажи про себе"


Четвертокласники точно подорослішали: їм під силу виконати будь-який серйозний проєкт. Так на уроці української мови Греньова В.О. запропонувала створити та презентувати колаж "Про мене".
Діти розповідали про себе, свої захоплення, мрії, про друзів, про родину.
Хочеться відзначити змістовну й захоплюючу роботу батьків з розвитку дітей. Незважаючи на труднощі сьогодення, діти продовжують подорожувати й відвідувати цікаві заходи.


четверг, 5 сентября 2024 г.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖЕРТВ НАСИЛЬНИЦЬКИХ ЗНИКНЕНЬ

 

У засобах масової інформації чи не щодня повідомляють про зниклих безвісти. Досить часто обставини такої трагедії не випадкові, жертву навмисно позбавляють волі, щоб потім використати у власних злочинних цілях.

среда, 4 сентября 2024 г.

Перший день навчання для найменших


Для наймолодших здобувачів освіти перший день у навчальному закладі є дуже важливим і емоційно насиченим. Діти знайомляться з вчителькою, з однокласниками, ознайомлюються з класом та іншими важливими місцями в ліцеї, розкладають свої речі й обов'язково грають.
Ось так Гавлюковська О.А. організовує перші навчальні дні для своїх вихованців. Вона робить все, щоб діти відчували підтримку та почували себе впевнено.




Проєкт "Вивчаємо математику в укритті"


Харьковенко Олена виявила бажання розмалювати укриття для створення затишного середовища й з метою змістовного перебування дітей у ньому. Тематикою малюнків стала математика. Чому саме ця наука? Як показують результати тестувань, саме математика є для наших дітей найважчою. Тож невеличкі фрагменти найскладніших математичних тем лягли в основу художніх зображень майстрині.



Подарунок для шкільного музею

Особливо хвилюючою під час Свята першого дзвоника стала та його частина, коли сім'я Заяць Руслани, доньки загиблого воїна, нашого земляка, подарувала портрет батька, Зайця Руслана Степановича, музею Дальницького ліцею.
Він був надзвичайно відважним та мужнім воїном, який не роздумуючи пішов боронити рідну землю. Віддав своє життя за мир і свободу.
Діти подякували загиблому герою оплесками за вірність своїй Батьківщині й безмежну любов до неї.



Цікаве завдання від захисника


Під час Свята першого дзвоника запрошеному воїну Зайченку Анатолію від імені ліцею було подаровано Прапор України. Після заходу Анатолій попросив дітей залишити на полотні свої автографи.
Зробили це найстарші здобувачі освіти нашого ліцею. Вийшло дуже щемливо й урочисто.




Свято першого дзвоника "Сім кольорів щастя"


У Дальницькому ліцеї пройшло Свято першого дзвоника. Цей символічний день особливо хвилюючим виявився для наших першачків та одинадцятикласників.
Для них у всій красі були розкриті сім кольорів щастя. Малечу вітали вихованці дитячого садка "Перлинка", їм вручали амулети, діти "купалися в щасті". Одинадцятикласників чекали випробування на міцність: виготовлення подарунків для першокласників та виконання разом із вчителями народного танцю.

Підсумки акції "Перше вересня без квітів"


Сьогодні учні Дальницького ліцею підрахували кошти, які були зібрані під час акції, що проводилася під час Свята першого дзвоника. 10 000 грн підуть на підтримку нашим захисникам. Дякуємо кожному за посильну допомогу, яка є надважливою на шляху до Перемоги!


Педагогічна рада, присвячена новому навчальному року


29 серпня відбулося засідання педагогічної ради Дальницького ліцею, на якому були присутні педагоги, представники учнівства та батьківства.
Засідання пройшло цікаво та плідно, атмосфера була робоча та дружня, кожен зміг узяти для себе щось важливе та корисне. За результатами педради ухвалено низку важливих рішень, що визначатимуть головний вектор роботи та розвитку ліцею.




Вшанування пам'яті Героя


Учні Дальницького ліцею відвідали могилу Зайця Руслана- воїна, що загинув під час російсько- української війни. Хвилиною мовчання пом'янули нашого земляка і поклали квіти, висловивши таким чином подяку за спокій і можливість жити та навчатися.




Акція "Сонях"

 

28 – 29 серпня по всій країні пройшла акція «Сонях», яку з повагою підтримав колектив Дальницького ліцею. Акція організована з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу українців.
Вчителі вирішили продовжити започатковану ще на початку війни ініціативу: щомісячно переказувати колективну грошову допомогу нашим захисникам.




Серпнева зустріч

 

28 серпня в Дальницькому ліцеї відбулося засідання керівників закладів освіти Дальницької громади, присвячене початку нового навчального року. Начальник відділу освіти Книшова І.Ю. у своєму вітальному слові акцентувала увагу на тому, що навчальні заклади громади працюють, розвиваються та підлаштовуються під вимоги часу, відмітила якісну підготовку кожного закладу до нового навчального року. Разом вирішили питання структури року, форм навчання тощо. У другій частині зустрічі директори поділилися своїми досягненнями за рік, що минув.