пятница, 11 октября 2024 г.

Цінний шеврон


Дорожко Аріна принесла шеврон бійця, який був подарований їй випадково у магазині. Для дівчинки шеврон став символом поваги до воїна.
Тепер цей подарунок буде нагадуванням про тих, хто захищає країну, виконує важливу роль. Це надія на повернення захисників додому.
Дякуємо Аріні за значущий подарунок.




Зворушливий подарунок


Грачова Анна принесла сьогодні до ліцею шеврон свого дядька, який зараз боронить нашу землю. Шеврон символізує його службу та досвід. Хай він стане ознакою підтримки та вдячності за те, що робить захисник.
Дякуємо родині Анни за подарунок. Тепер ця річ буде нагадувати нам про героїзм та відданість бійця.



Навчаємося легко


Гавлюковська О.А. знайшла гарний спосіб визначення кількості складів у слові завдяки іграшці "Антистрес".
Першокласники, граючись, навчаються важким темам. Іграшка створює особливі звуки, які дають можливість дітям на слух визначити кількість напружених деформацій- це і буде кількість складів.
Ось так один прийом дає можливість розвинути слух, математичні здібності та ще й фізику засвоїти. Адже деформація - це фізичне явище, одне з нелегких понять.



Нові шеврони в цінній колекції

 

Бєлоусова Ніколіна принесла два дорогі для неї шеврони. Батько та рідний брат боронять нашу землю й передали для нашої колекції одразу дві військові відзнаки. Вони будуть нагадувати не тільки про рідних для Ніколіни людей, але й про наших колишніх учнів ліцею.



До Дня психічного здоров'я


Маринеч Л.В. та Максимчук І.Я. вважають, що заходи з підтримки ментального здоров'я є дуже важливими для стабілізації психічного стану дітей. Тому запланували й провели тренінги, які мали за мету допомагати дітям справитися зі стресом, тривожністю та іншими емоційними труднощами.
Такі заходи сприяють формуванню здорових звичок і покращенню загального клімату в колективі чи суспільстві, обізнаності про психічне здоров'я людини.



Зворушливий подарунок


Зерніченко Анна зробила сьогодні зворушливий подарунок. Дівчинка подарувала два шеврони батька, як ознаку любові до тата і гордості за нього. Тепер шеврон як символ служби буде нести особливе призначення: нагадувати нам про мужність і відвагу колишнього учня Дальницького ліцею й батька Анюти.

понедельник, 7 октября 2024 г.

Лазерні стрільби


Яковенко М.М. організував для здобувачів освіти старших класів лазерні стрільби. Це цікава та захоплива активність для учнів, які не лише порозважалися, але й покращили координацію та увагу.

Проєкт "Безпека на дорозі"


Учні Дальницького ліцею стали учасниками проєкту "Безпека на дорозі": створили розмітку на проїжджій частині, яка веде до початкової школи. Фарбою забезпечив Давидко Олександр, наш постійний креативний лідер, який завжди підтримує цікаві ініціативи.

Виготовляємо закладки для книг


Максимчук І.Я. запропонувала дітям виготовити закладки для книг. Усі взялися до роботи з великим бажанням. Під час творчого процесу діти виявили неабияку творчість та фантазію . Крім цього, така праця розвиває моторику рук.
Маємо надію, що з такими закладками читання для наших учнів та учениць стане більш цікавим.



Продовжуємо озеленення території ліцею


Діти продовжують перетворювати територію нашого закладу у квітучий куточок. Сьогодні висадили нарциси й посадили дерева під керівництвом Феленко І.Г. Рослини додають кольору та радості.
Це чудово! Доглядаючи за рослинами , діти навчатимуться відповідальності та турботі про природу. Та й спостерігати за ростом нарцисів - дуже цікава справа!
Дякуємо Цісар К.А. та Скліфасовській З.В. за саджанці рослин.



Знову подарунок


Дмитрищук Наріне вже вдруге дарує шеврон свого татуся - захисника. Це дуже зворушливо! Шеврон є символом його сили та мужності. Такий жест від дівчинки дуже важливий. Він засвідчує велику її любов до татуся й гордість за нього.



Цінні шеврони


Гінкул Міхаіл додав у нашу колекцію ще два шеврони свого батька, який зараз служить у ЗСУ. Ми захоплюємося мужністю та патріотизмом цього чоловіка й радіємо за Мішу, який цінує вчинок свого татуся.
Дякуємо родині за подарунок, який стане джерелом натхнення для інших, підкреслить важливість родинних зв'язків та підтримки тих, хто служить. Адже в складні часи такі символічні речі допомагають зміцнити моральний дух і об'єднують суспільство.


10000грн захисникам.

 Наш педагогічний колектив знову  передав 10000грн захисникам.

Гроші перераховані на збір для 72-ї бригади, аби вони нарешті змогли придбати РЕБ на авто.




До Дня тварин


До Дня тварин Каліщук О.О. та Буділовська Т.Д. запропонували дітям зробити фото з домашніми улюбленцями. Учні та учениці охоче прийняли цю пропозицію. Із задоволенням надіслали світлини з улюбленцями.

Візит до друзів


З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку колектив Дальницького ліцею відвідав Барабойський неврологічний пансіонат з концертною програмою. Півтори години тісного контакту з особливими людьми подарували незвичайні емоції, особливе тепло, неймовірну доброту й енергетику.

Незабутні вітання від дітей


Сьогодні для педагогічного колективу Дальницького ліцею діти влаштували неймовірно насичений приємними сюрпризами день. Вони висловили свою вдячність за терпіння і любов, які вчителі щодня дарують їм. Виступи супроводжувалися яскравими та емоційними номерами, що створило святкову атмосферу. Вчителі були в захваті, отримуючи щирі оплески та усмішки від своїх учнів.

Вітання від четвертокласників


Учні четвертого класу з великою повагою подякували сьогодні вчителям за їхню працю. Їхні слова лилися із самого серця. У такі моменти розумієш , якими дорогими для нас є ці маленькі особистості: вони дають наснагу працювати далі.
Такі маленькі, але вже добре усвідомлюють цінність вчительської праці. Їхня ініціатива, безумовно, залишиться в пам'яті назавжди.
Дякуємо Греньовій Вікторії Олексіївні за організацію дійства. Все вийшло чудово!



До Дня захисту тварин


П'ятикласники взяли участь у чудовій ініціативі - "Сфотографуй свою тваринку". Їхні фото є прикладом того , як важливо дбати про наших маленьких друзів. Любов і повага до природи починаються з кожного з нас.
Турбота про тварин мотивує дітей до відповідального ставлення до природи.
Нехай серце кожної людини завжди буде відкрите для добрих справ!




Заклад, де живе ДОБРО


На днях ми писали про те, що Дальницький ліцей відвідав Барабойський неврологічний пансіонат. Але захотілося окремо написати про ще один зворушливий момент.
Мешканці закладу передали дітям свої дивовижні малюнки, кожен з яких випромінював радість і тепло. У спілкуванні з особливими людьми починаєш ще більше розуміти, наскільки важливо підтримувати одне одного в житті, вміти дарувати настрій, увагу, щирі любов та доброту.

Першокласники дбають про тварин, а ви?

 

Гавлюковська О.А. створила відеоролик , головними героями якого стали її вихоанці зі своїми домашніми  улюбленцями. Гадаємо, ця робта приверне увагу людей до тварин, підвищить обізнаність про захищеність братів наших менших і нагадає про необхідність дбайливого ставлення до них.


вторник, 1 октября 2024 г.

Візит до бібліотеки

 Сьогодні , у День бібліотек, першокласник здійснили свій перший візит до бібліотеки ліцею. Діти дізналися, як зберігаються художні  книжки, енциклопедії, словники, підручники,. як користуватися бібліотечними послугами.А ще переконалися, що читання - це уікаво, адже вони мали можливість почитати вибрані книжки й поспілкуватися , що сприяло соціалізації та розвитку навичок інфрмаційної грамотності.




Зворушливий подарунок


Костін Максим у День захисників та захисниць України зробив зворушливий подарунок ліцею- шеврон загиблого татуся.
Дякуємо родині хлопчика за безцінну річ, що буде пам'яттю про героя.
Висловлюємо глибокі співчуття родині й усім, хто переживає важкі втрати.




Листівки для захисників


Шестикласники під керівництвом Максимчук І.Я. виготовили для наших захисників вітальні листівки. Дякуємо Ірині Ярославівні за розвиток креативності в дітей, їхньої здатності до емпатії та взаємодії з іншими. Це є важливим уроком про цінність підтримки тих, хто захищає країну.




Міцний зв'язок поколінь


У День захисників та захисниць України до нашого закладу завітали військові, які пояснили дітям, наскільки важливими є нові технології в сучасному світі, продемонстрували свої технічні навички.
Така взаємодія із захисниками зміцнює зв'язок між поколіннями і виховує патріотичні почуття.
У кінці зустрічі хлопців пригостили солодощами й вручили їм подарункові листівки.




Покладання квітів


1 жовтня - День захисників та захисниць України. Тому сьогодні учні Дальницького ліцею поклали квіти до могил загиблих захисників, висловивши цим важливим та зворушливим жестом вшанування їхньої пам'яті.
Ми вдячні за мужність, самопожертву Зайцю Р. та Приблуді О. й бажаємо їхнім родинам знаходити сили жити із важкою втратою. Обіцяємо зберегти пам'ять про загиблих воїнів та їхній подвиг.



Посвята в козаки


Сьогодні для здобувачів освіти п'ятого класу було проведене свято "Посвята в козачата". Максимчук І.Я., Буділовська Т.Д. та Маринеч Л.В. організували для дітей змагання з козацьких ігор та розваг, квести з історичними завданнями. У кінці свята всіх чекав смачний куліш.
Дякуємо організаторам за виховання патріотизму в молоді, привернення уваги до таких цінностей, як мужність, свобода і братерство.




Найдорожчий подарунок


1 жовтня наші славні воїни зробили для нашого закладу подарунок: передали прапор зі своїми автографами на знак подяки за нашу підтримку та патріотизм. Деякі хлопці дуже переймалися, що не змогли залишити свій підпис, бо були на бойовому завданні.
Дякуємо вам, наші захисники, за цей символічний жест, який є знаком єдності та вдячності й нагадує про важливість взаємопідтримки у цей складний час.
Дякуємо Коляді Юлії за сприяння у налагодженні тісного зв'язку із захисниками.