суббота, 15 мая 2021 г.

День пам'яті українців, які рятували під час Другої світової війни євреїв

Каліщук О. О. на уроці історії України в 10 класі запропонувала дітям оглянути тему "Поділ українських земель Німеччиною та її союзниками". Одним із складових уроку було питання про масове знищення військовополонених і євреїв у роки Другої світової війни. 



На уроці звучали слова : Голокост, Бабин Яр, жертви, розстріл, смерть. Йшлося про страшну статистику : жертвами Голокосту в Україні стали 1,4 млн. євреїв.  

З особливими, хвилюючими почуттями сприймалися факти про людей, які врятували життя 17 тис.євреїв на території України. Вони переховували їх від нацистів, надавали їм фальшиві чи справжні чужі документи, організовували втечі з гето чи таборів, переправляли у безпечні місця.

 Тому з 1953 р. в державі Ізраїль діє комісія, яка розглядає питання про присвоєння почесного звання "Праведник народів світу" таким людям.                                                                                                     Загалом в Україні таке звання отримали 2515 осіб.

Ці "чорні" сторінки історії, вважає Ольга Олександрівна, повинна знати молодь, щоб  не допустити кривавої дискримінації в житті нашого суспільства.

Комментариев нет:

Отправить комментарий