суббота, 12 июня 2021 г.

Звіт роботи учнівського самоврядування у Дальницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів

 

Країна Барвінкова об’єднує школярів  нашого  закладу  віком від 6 до 10  років,  які є супутниками учнівського  самоврядування нашої  школи.



 Основною метою організації є:

· Створення сприятливих умов для розвитку самоврядування в дитячій організації;

· Об’єднання зусиль для добрих і корисних справ;

· Виховання почуттів відповідальності, любові до рідного краю, товариськості;

· Розвиток творчих здібностей дітей;

· Розвиток громадської активності з екологічних питань.

· Завдання організації:

· Згуртувати дітей для організації добрих і корисних справ;

· Пізнавати й примножувати красу природи;

· Утверджувати, берегти й примножувати традиції свого народу;

· Прищеплювати любов до праці;

· Пропагувати здоровий спосіб життя.

    Кожний  класнй колектив «Країни Барвінкової» має девіз, напрямки роботи та емблему, яку носить на  тематичних святах. 

За загонами барвінчат закріплені класоводи.

1 клас Гавлюковська О.А.

2 клас Скліфасовська З.В.

 

3 клас Білоусова Т.М.

4 клас Руссу Н.І.

 

Робота барвінчат висвітлюється на стендах у загонах та у спільному усному журналі «Країна Барвінкова»

Традиційним святом Країни Барвінкової є посвята учнів першого класу в барвінчата. Даний захід проходить у формі гри.






 

Подорожуючи країною  барвінковою , діти стають учасниками різноманітних конкурсів, ігор, свят, набувають нових знань і умінь, навчаються діяти спільно, турбуватися один про одного, допомагати всім, хто цього потребує

 





 

Барвінчата були активними учасниками всіх  позакласних заходів школи. Адміністрація школи нагородила учнів грамотами  та подаруночками.

 

 

В школі існує учнівське об’єднання «Козацький шлях» для учнів 5-7 класів, яке працює  під дивізом: «Наш приятель сміливий  вітер, відвага- це наш  заповіт. Ми роду козацького  діти. Землі  української  цвіт»

      Перед тим, як прийняти 5-ти класників у козачата, діти знайомляться з історією Запорізького козацтва, біографією гетьманів України, вивчають правила козачат та присягу. Працюють за такими напрямками:

5 кл- «Мій край- моя історія жива»

6 кл- «Рідна мова- пісня солов’їна”

7 кл-«Ой роде наш красний»

Вся робота спрамована на формування соціально-зрілої  особистості громадянина, його національної  свідомості, створення умов для корисних і добрих справ, розвиток творчих здібностей дітей. Робота козацького об’єднання проводилася в тісному контакті з рухом учнівської  молоді “Моя земля- земля моїх  батьків» і сприяла творчому розвитку особистості.

 






 


 Шкільне  самоврядування активізує дітей та дозволяє здобути необхідний для громадської діяльності досвід. Крім того підготовка  та реалізація  проєктів, ідей та заходів створює базу вмінь та навичок  в учнів.

З метою виховання в молоді високих моральних цінностей, толерантності, доброзичливості в нашій школі  учнівське самоврядування   реалізувало  проєкт   «Добро  починається  з тебе» (відвідали Барабойський психоневрологічний будинок  -інтернат.



Активісти учнівського  самоврядування виготовили плакат «Добрі  та чудові  згадки» про прекрасні дні, коли  ми відвідували цей будинок з концертною  програмою, приготували  для хворих  людей смачні солодощі.

 


 

 


 

Доброта - це важлива якість людини. Творити добро може кожен, не залежно  від віку  та релігійних вподобань.

 

Проєкт  «А пам’ять  жива»

Юні дослідники  учнівського  самоврядування  вирішили дізнатися, чи є в наших селах люди, які пам’ятають повоєнний голод. Вони зустрілися з очевидцями цих лихих років- старожилами нашої громади. 


 






Учні  описали всі жахи, які  пережили  очевидці  подій 1937-1947 років.

1 жовтня учні  козацького   об’єднання  «Козацький шлях», який підпорядковується парламенту учнівського  самоврядування  висловили щирі слова подяки людям, які працювали все своє життя заради процвітання нашої громади. У наших селах є багато людей, якими можна пишатися


 




 

Учнівське самоврядування працює в тісному зв’язку з педагогічним коллективом школи. Самоврядування- це реальний  безперервний процес залучення учнів  до  суспільнх  справ. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим.  Маючи діючу модель учнівського  самоврядування , наша школа не тільки дає знання, а й виховує  людину в дусі патріотизму, вчить добру, порядності. Діти вчаться відчувати відповідальність, проявляти  ініціативу, допомагати  один  одному. Школа керується інтересами  і проблемами дітей, стає улюбленим місцем, де учні не  лише  вчаться, а й живуть повноцінним  духовним  життям.

 

Роботу учнівського  самоврядування вважаю задовільною. 

 

 

 Педагог- організатор:   Буділовська  Тетяна   Дмитрівна

 

 

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий