воскресенье, 11 сентября 2022 г.

До Міжнародного дня грамотності

 Учні 5-х та 9-х класів у Міжнародний день грамотності започаткували проєкт "Оголошуємо бойкот суржику!"Переглянувши інтерв'ю з О.Авраменком, дізнались багато цікавого про це мовне явище.



Суржик називають ще "мовним бур'яном", а з бур'янами треба нещадно боротись! Отож, вирішили більш ретельно слідкувати за власним мовленням, вишукувати найпопулярніші суржикові слова в оголошеннях дописах в соціальних мережах, у мовленні публічних особистостей тощо. Зібраний мовний матеріал буде оформлено в один проєкт, а учні, які найактивніше долучаться до цього лінгвістичного дослідження, отримають оцінки з навчальної практики.

Учні 6-А класу із задоволенням пригадали вивчені в 5-му класі основні правила орфографії, виконавши завдання ігрової вікторини із застосуванням ресурсу Wordwall.
Усвідомлюючи те, що багато людей на нашій планеті взагалі позбавлені можливості здобувати знання, не вміють ні читати, ні писати, діти зробили такі висновки: якщо нам пощастило і ми можемо навчатись, розвиватись, то просто зобов'язані дбати про власну грамотність у будь-якій галузі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий