Буланкін І. М. - видатний український біохімік, що займався вивченням органічних сполук: білків, вуглеводів і жирів.
Бліняєва Н. Г. вирішила перетворити одинадцятикласників (майбутніх студентів) у лаборантів- біохіміків. Їхнім завданням було порівняти зразки наданого молока та визначити кращий за якостями продукт. Для експерименту взяли домашнє молоко, дитяче пастеризоване "Яготинське" і "Немолоко".
Учні виконували завдання, навіть не підозрюючи, що один із зразків взагалі рослинного походження.
За результатами досліджень усі зразки мали гарні показники якості. Лише "Немолоко" мало рН нейтральний, на відміну від інших, в яких нижчий рівень рН, та не містило білка казеїну. Усі інші показники були приблизно однакові. Діти здивувалися, коли дізнались, що серед зразків було взагалі "Немолоко". Висновок: для людини молоко є корисним продуктом, особливо для дітей, які ростуть і розвиваються. Але,на жаль, не кожен людський організм здатен засвоїти молочний цукор-лактозу. Проте є альтернатива- вживання "молока" рослинного походження,яке є гарним джерелом вітамінів і мінералів! Тож пийте, люди, молоко- будете здорові!
Ось так захоплююче провела урок талановита вчителька, Бліняєва Н. Г., й донесла дітям прості істини : лише через практичну діяльность, прагнення до пізнання можна здійснити відкриття й досягти успіху в житті .
Більше фото за посиланням
https://www.facebook.com/groups/303833443529111/permalink/819459988633118/
Комментариев нет:
Отправить комментарий