20 березня весь світ відзначає Міжнародний день щастя. Це день, який нагадує нам, що щастя зовсім поруч, варто лише його помітити. Учні 9-го класу разом із Бліняєвою Н.Г. на уроці хімії спробували знайти наукове пояснення цьому почуттю та навіть "розшифрувати" його хімічним способом.
Учні дізналися, що за формування відчуття щастя у людини відповідають чотири основні гормони:
ендорфін – природний знеболювач, який допомагає відчувати радість і легкість;
окситоцин – гормон довіри та соціальних зв’язків;
серотонін – регулює настрій та емоційну рівновагу.
Щоб зрозуміти, що щастя може бути зашифрованим навіть у хімічних реакціях, дев'ятикласники "читали" приховані літери, які утворювали слово "щастя".
Учні також дізналися, що підвищити рівень ендорфіну можна, вживаючи шоколад. Але справжнє щастя – це не лише отримувати радість, а й ділитися нею. Саме тому кожен, хто пригощав іншого цукеркою, не просто дарував смаколик, а й ділився щастям.
Комментариев нет:
Отправить комментарий