среда, 7 декабря 2016 г.

Учитель року -2017

   З 17  по 25 листопада проходив районний конкурс "Учитель року-2017". Дуже приємно, що цього разу у конкурсі взяла участь наша колега - вчитель інформатики Бліняєва С.П. На першому етапі передбачалося проведення уроку. Світлана Петрівна проводила урок у 9 класі на тему "Запуск програм. Типи файлів". Учитель налаштувала дітей на співпрацю за допомогою психологічної вправи "Передай тепло". Діти передали свої позитивні емоції один одному і цей заряд тепла пронесли через весь урок.    
       Вчитель перевірила знання учнів у ході вправ"Знайди слова", "Шукачі". Слід відмітити гарні знання учнів, які протягом усього уроку були активні і підтримували вчителя .
Урок був  цiкавий, вiдрiзнявся новаторством та творчістю, був спрямований на розвиток творчої особистості. Вчитель використала ігрові  технології навчання . Саме завдяки цій технології їй вдалося створити атмосферу спiвробiтництва, сприяти взаємонавчанню, всебiчному розвитку кожного школяра . Використання на уроці рiзноманiтних творчих завдань (розгадати ребус, знайти операційні системи)  зробило урок бiльш яскравим, стимулювало учнів на  розвиток розумової та творчої активностi , зробило засвоєння знань бiльш ефективним.     Світлана Петрівна надзвичайно тонко керувала процесом навчання, стимулюючи активність учнів, створюючи для них пошукову ситуацiю, органiчно поєднуючи колективнi форми роботи з груповими та індивідуальними, що сприяло засвоєнню міцних знань.



       Другий етап конкурсу передбачав визначення знань вчителя з педагогіки та психології. Слід зауважити. що Світлана Петрівна показала найкращі знання серед учасників у своїй номінації. 
       У наступному етапі конкурсу треба було презентувати себе та свою роботу. І на цьому етапі  виступ Бліняєвої С.П. був яскравим та достойним. Вона вразила всіх своєю емоційністю, приємною посмішкою, теплом, що випромінювали її очі. Зал реагував на виступ Світлани Петрівни бурхливими оплесками .
Заключним етапом стала презентація своїх захоплень-конкурс "Хобі". У цьому конкурсі Світлані Петрівні допомагав  колектив  вчителів та батьків  учнів Дальницької школи. Мухіна Н., Буділовська Т., Пиріг Н., Поставитюк А., Савка І., Касіян І. показали театральну постановку, яка допомогла всім присутнім розкрити різні грані таланту Бліняєвої С.П. - гарної господині, рукодільниці,  акторки, людини, яка захоплюється  нумізматикою. 


        Оплески, які звучали на адресу Дальницької школи, засвідчили, що найталановитіші вчителі працюють у Дальницькій школі! 


  

Комментариев нет:

Отправить комментарий