вторник, 13 декабря 2016 г.

Така важлива зустріч

Захисти  своє  життя  та  здоров'я

    З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи серед учнівської молоді щодо попередження виникнення випадків пожеж, надзвичайних ситуацій, травмування та загибелі дітей, протидії насильства над дітьми  7 грудня 2016 року  до нашої школи завітали  працівники соціальної  та  пожежної служб:  провідний спеціаліст Овідіопольського  центру соціальної  служби   сім’ї, дітей та молоді   Сирота  Ганна  Олександрівна,  провідний спеціаліст, юрист- консультант  Овідіопольського   РУСССДМ  Цуркан  Оксана  Олександрівна,  начальник  караулу Овідіопольської  ДПРЧ  Чешев Костянтин  Вікторович.  


    Соціальні  працівники, у першу чергу, ознайомили учнів з метою  проведення  акції «16  днів  проти насильства», яка ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

                              
Безумовно, проблема насильства в родині є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім’ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Ця проблема небезпечна ще й тим, що від неї страждають діти. Страждають не лише від насильства стосовно себе, а й, спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, у майбутньому переносять цей негативний досвід у власне життя. Захистіть себе, і цим Ви зробите перший крок до захисту інших!   
  До проведення акції “16 днів проти насильства” може долучитися кожна особа, яка своїми власними діями (підтримкою, розповіддю з власного  досвіду, порадою) може призупинити насильницькі дії; кожна особа, яка говорить вголос про неприпустимість побиття, психологічного, фізичного та інших видів насильства, про зґвалтування та про приниження жінок і дівчат, чоловіків і хлопців на роботі, в родині, серед друзів чи колег. Серед старшокласникі було  проведено  анкетування щодо  питання насильства в  сім’ї.      
  Чешев Костянтин  Вікторович  дуже цікаво, доступно та кваліфіковано провів роз’яснювальну роботу з учнями,    нагадав   школярам правила безпечної поведінки в побуті, а також особливу увагу звернув  на безпечне поводження з вогнем.

                                      
Ця зустріч сприяла виробленню в учнів навичок і умінь грамотно й чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях
  для захисту свого життя та здоров’я.   Діти
 із захопленням слухали про сурові будні "справжніх чоловіків". Багато школярів всерйоз вирішили в майбутньому обрати саме професію пожежника.
 Пожежник до відома учнів  довів статистичні дані виникнення пожеж у районі, їх основні причини. Також гість розповів про вогнегасник,  як правильно ним користуватися.

 Час пролетів непомітно. Діти "засипали" гостей запитаннями, на які отримали змістовні відповіді. А це й було головним завдання  зустрічі.
   

Комментариев нет:

Отправить комментарий