среда, 7 декабря 2016 г.

Участь у конкурсі-захисті дослідницьких робіт МАН

 29 листопада відбувся районний конкурс-захист дослідницьких робіт МАН. У цьому конкурсі взяли участь Цісар Катерина та її керівник Бліняєва Ніна Георгіївна. Тема роботи, з якою виступала учениця, ,, Вплив типу та терміну вигодовування на стан здоров’я дітей",  є  актуальною. Ми зараз спостерігаємо невтішну статистику: різке погіршення стану здоров’я учнів Дальницької школи. Майже кожен другий учень має проблеми зі здоров’ям. У своїй роботі Катерина досліджує ступінь впливу харчування у ранньому віці на формування здоров’я дітей.   Особливо зацікавлює питання щодо зв’язку між грудним вигодовуванням та  інтелектуальним розвитком дитини, оскільки вчителі школи помітили за останні роки зниження інтелектуального розвитку учнів.  Цікавими є висновки, які робить учениця: якщо батьки прагнуть, що їхня дитина була здоровою, бажають збільшити ймовірність її відмінного навчання  у початковій школі,  матерям слід  годувати немовля грудним молоком понад 6 місяців. 

   Робота   одразу привертає увагу  цікавим оформленням у стилі реклами, що робить її сучасною та свідчить про її актуальність. Крім цього, учениця розробила поради майбутнім матерям у вигляді буклетів-трансформерів, що зацікавлят ьсвоєю інформацією не лише  мам, але й татусів, які не повинні стояти осторонь у вирішенні питання вигодовування своєї дитини.
         Цісар Катерина виявила творчий підхід у пошуках об’єктів  дослідження, в  оформленні  його результатів   у  вигляді  таблиць, у  вмілому створенні  мультимедійної презентації  до  науково- дослідницької  роботи, зробила  аргументовані  висновки щодо досліджень та спостережень.

               Робота Цісар Катерини  на  тему  ,,Вплив типу та терміну вигодовування на стан здоров’я дітей”   допущена до  участі  у  наступному етапі (обласному) Всеукраїнського  конкурсу-захисту  науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України  у  2016  році.

Комментариев нет:

Отправить комментарий