воскресенье, 22 января 2017 г.

Участь в обласному фестивалі інформаційних учнівських проектів з літератури

24 грудня 2016 року  на базі Одеської загальноосвітньої школи №56 відбулося закриття фестивалю інформаційних учнівських технологій з літератури «Что в имени тебе моем?», який був присвячений письменникам, що жили й творили в Одесі. 
Мета фестивалю – мотивувати краєзнавчу діяльність учнів, розширити їх знання про письменників Одещини та твори, пов’язані з історичним та культурним спадком нашого краю.
На заочний етап було надіслано близько трьохсот робіт, які було розглянуто та оцінено журі фестивалю.  На очний етап було запрошено 27 авторів робіт у номінації «Фотоколаж», 53 автори  мультимедійних презентацій у жанрі віртуальної екскурсії, 22 автора, котрі запропонували до розгляду відеокліпи на авторські вірші та буктрейлери.

        Приємним став той факт, що серед переможців фестивалю були й учні Дальницької школи. Стаматакі Єлизавета, Абрамова Вероніка, Харьковенко Карина та Пацар Анна посіли 3 місце в обласному етапі конкурсу, представивши роботу, у якій розповіли про письменників, доля чи творчість яких в тій чи іншій мірі пов'язана була із Санжійкою (керівник проекту Пацар М.В., вчитель зарубіжної літератури). 
         На зустрічі з учасниками очного етапу фестивалю була присутня правнучка одеського письменника Юрія Трусова, на книгу якого учні 11 класу Новонекрасівської школи Ізмаїльського району зробили чудовий буктрейлер «Хаджибей».
Журі визначило кращі роботи конкурсу. У номінації «Фотоколаж»  перше місце посіли роботи Мельник Юлії, учениці  Іллічівської гімназії № 1, та  творчого колективу  гімназії  № 4 м. Одеси.
 У номінації «Мультимедійна презентація в жанрі віртуальної екскурсії» були відзначені роботи Колесник Ірини(«В поисках города трех толстяков»), учениці 10 класу Одеської загальноосвітньої школи № 56, та   Шевченко Ірини,  учениці 8 класу Одеської загальноосвітньої школи № 33 («Прогулки с А.С.Пушкиным по улицам  моего города»).

 У номінації «Відеокліп» кращими були визнані роботи творчого колективу Одеської загальноосвітньої         школи № 59 «Ода 12-ому стулу», буктрейлер «Хаджибей» учнів Новонекрасівської школи Ізмаїльського району та відеокліп на авторський вірш «Ода Гоголю» творчого колективу «Сказочных дел мастера»                         ЗОШ № 63 м. Одеси. Дві роботи отримали приз «Симпатія  журі».
         Учасники фестивалю були нагороджені дипломами та цінними призами, також вони  мали змогу ознайомитися з найкращими роботами, що посіли призові місця у трьох різних номінаціях. Творчий колектив Одеської загальноосвітньої школи № 56 «Аркадія» привітав гостей з прийдешніми новорічними святами музично-танцювальними номерами.
За багаторічну та плідну працю з обдарованою молоддю дипломами були нагороджені і вчителі-словесники, які допомагали учасникам фестивалю у підготовці робіт.
Загалом всі учасники фестивалю були вдячні організаторам за  святкову атмосферу та можливість реалізувати свої творчі здібності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий