воскресенье, 22 января 2017 г.

Покликана бути вчителем



       Пасько Олена Сергіївна закінчила Дальницьку школу у 2009 році, але повернулась через п'ять років до рідної школи вчителем початкових класів. Це вчитель, якому притаманна висока культура, ґрунтовні фахові знання, уміле володіння різноманіттям методичних форм і прийомів, всебічні інтереси та ерудиція. Допомагає їй у роботі відкритість і щирість, почуття гумору, тактовність у стосунках з учнями та колегами. Приділяє значну увагу вивченню індивідуальних особливостей учнів, питанням активізації їхніх внутрішніх можливостей і здібностей, домагається свідомого засвоєння навчального матеріалу, формує у вихованців навички самостійної праці. 


Урок з основ здоров'я  в 3 класі (діти малюють віруси)

    Бути вчителем – її покликання. Найвища нагорода для Олени Сергіївни – бачити плоди своєї діяльності. Перебуває у постійному пошуку, активно використовує нові прогресивні методики. У навчально-виховному процесі методично обґрунтовано й ефективно використовує найновіші досягнення психолого-педагогічної науки, нестандартні інтерактивні технології, завдання проблемно-пошукового характеру. 
Урок з основ здоров'я  в 3 класі (діти малюють віруси)

   Важливе завдання вчителя – підтримати в учнів позитивне ставлення до навчання. Адже бажання вчитися – головний результат початкового навчання. Інтерес до навчання є тільки там, де є натхнення, народжене від успіху. Тому Олена Сергіївна  на уроці створює атмосферу співробітництва учнів і вчителя, яка позбавляє страху отримати погану оцінку. 
    Активне навчання є запорукою розвитку мислення дитини, саме тому  Олена Сергіївна працює над проблемою"Міжпредметні зв'язки на уроках у початковій школі".
Урок з основ здоров'я  в 3 класі (діти малюють віруси)

  Під час уроків української мови через красу рідного слова витворює дитячу душу, будує особистість, її свідомість та світогляд, емоційну сферу та інтелект. Вчитель ставить перед собою завдання ввести учнів у світ прекрасного, прилучити їх до національних і світових скарбів письменства, сприяти вихованню кращих моральних якостей. Розвиток пізнавальної активності -головний мотив навчальної діяльності вчителя. Впроваджує нестандартні уроки (урок-тренінг, урок-свято, урок-подорож, урок-конкурс), що сприяють інтересу до навчання. 
Урок української мови у 2 класі

      На уроках з основ здоров'я ознайомлює учнів з причинами виникнення інфекційних захворювань, дає уявлення про щеплення, навчає піклуватися учнів  про своє здоров'я та використовувати первинні засоби для захисту від інфекцій, виховує дбайливе ставлення до свого здоров'я. 
     Вчитель продумує структуру уроку, глибоко осмислює навчальний матеріал, виділяє в ньому головне, визначає методи і прийоми, що допомагають її вихованцям осмислити і творчо засвоїти тему уроку. Уроки відзначаються чіткістю, організованістю, логічною послідовністю, врахуванням динаміки роботи кожного учня. Навчає учнів працювати з науковою та довідковою літературою. Приділяє багато уваги культурі мовлення і записів. 
       Постійно працює над самоосвітою, уважно стежить за інноваціями у сфері сучасної педагогіки та творчо використовує їх у своїй педагогічній діяльності. Гармонійно поєднує традиційні та інноваційні прийоми та методи. Бере активну участь у роботі методичного об’єднання. 
      Натура активна, творча, небайдужа, Олена Сергіївна головним для себе визначає розвиток, рух вперед. 
      Наполегливою працею, творчим неспокоєм, здобула заслужену повагу учнів, батьків, колег. Широкий професійний світогляд, активні пошуки нового, неординарний підхід до процесу навчання та виховання засвідчують: Пасько Олена Сергіївна – педагог, який іде в ногу з часом, докладає всіх зусиль, щоб побачити щасливе майбутнє своїх вихованців.







Комментариев нет:

Отправить комментарий