пятница, 30 августа 2019 г.

Серпнева конференція

   29 серпня 2019 року  в  Будинку культури с. Дальник відбулася серпнева конференція педагогічних працівників Дальницької ОТГ. Тема конференції - «Нова українська школа: виклики та перспективи освітньої реформи».Організатором заходу виступив відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради. 

    Активну участь у конференції взяли учні та вчителі Дальницької школи. Танцювальний колектив "Вікторія" розпочав захід хореографічною композицією.   Балан С.Г. привітала усіх з початком нового навчального року й проаналізувала роботу освітян за рік. 
  Окрема увага була приділена вчителям, які впроваджують ідеї  Нової української школи. Бєлоусова Т.М., учитель другого класу, передала цю естафету Терновенко Т.Я., що працюватиме цьогоріч з першим класом.



  А далі освітяни створили дерево мрій та побажань, прикрасили зробленими своїми  руками оберегами гілки дерева. У вчителів, дітей та батьків Дальницької школи бажання наступні: учні 11 класу мріють про скасування рішення щодо обов’язкового складання ЗНО з математики, абсолютна більшість вчителів Дальницької школи мріє про мандри: провести ніч у пустелі, щоб подивитися на зоряне небо. Є побажання, щоб сільські школи ніколи не закривалися; мріємо, щоб діти вчилися із задоволенням, а українська система освіти стала однією з найкращих у світі; батьки мріють, щоб домашні завдання діти виконували самостійно; маємо  побажання, щоб освітянська реформа допомогла батькам та вчителям зробити крок назустріч і стати не протилежними берегами у житті дитини, а партнерами. Гущина Анна, учениця Нової української школи, разом з хореографічним ансамблем на завершення виконала пісню "Веселка бажань". 
   Після конференції відбулися секційні засідання, на яких обговорили основні нововведення та особливості викладання предметів.


 День минув плідно та насичено. Цьогорічна серпнева конференція педагогічних працівників підвела підсумки першого року впровадження Нової української школи, окреслила досягнення та проблеми, що турбують педагогів та керівників закладів освіти в умовах реформування освітньої галузі, визначила стан та перспективи розвитку освітянської галузі, дала старт новому навчальному року.


Комментариев нет:

Отправить комментарий