пятница, 13 марта 2020 г.

Відкриття нового про Шевченка


Традиційне вшанування пам'яті Т. Г. Шевченка відбулося цього тижня. 10 березня бібліотекар Бліняєва Ю. І. оформила у фоє школи виставку творів письменника, яка нагадала учням про дві дати:день народження Кобзаря та день його смерті.

Під час великої перерви звучали пісні на слова Шевченка, відомі багатьом українцям. Більшість цих музичних композицій мала сучасне аранжування, тому вони були ще більш цікавими для прослуховування. Учні молодшої школи на прохання своїх класних керівників принесли ілюстрації до улюблених Шевченкових творів. 


З малюнків оформили яскраву виставку, яка привертала увагу кожного, хто заходив до школи. На уроках української літератури учні середніх класів переглядали сучасні мультфільми, документальні фільми про життя поета, які розкривали його особистість по-новому. Діти все більше розуміли, що Шевченко був дійсно непересічною особистістю, що Доля справді любила його й випробовувала весь час. На уроках української мови вчителі запропонували учням написати тематичні диктанти, у текстах яких йшлося про батьківську хату Тараса Григоровича, його життєвий шлях, унікальний талант художника. 


А учні 10-11 класів, які готуються до ЗНО, пригадали поеми письменника, що є в програмі зовнішнього незалежного оцінювання, отримали рекомендації перечитати їх та опрацювали матеріал підручника, який містить аналіз цих творів. Шевченкове слово і слово про нього лунало звідусіль. Ми справді щороку відкриваємо для себе щось нове, згадуючи про найвідомішого письменника України, переконуємось у невмирущій силі й красі його творів.


Комментариев нет:

Отправить комментарий