пятница, 13 марта 2020 г.

Загляньмо в душу Шевченківським віршам


Саме такий незвичайний захід вирішила провести для учнів 3 класу Руссу Н. І.
Третьокласники готувалися до нього заздалегiдь. Спочатку взяли участь у конкурсi малюнкiв, присвячених рядкам поезiй Шевченка. Потiм самостiйно готували матерiал: пiдбирали поетичнi твори, якi особливо запали в душу. Для цього принесли до класу збірку "Кобзар" й виписували улюбленi рядки у свiй записник чи на окремому аркуші.

Та найбiльшi емоцii, на думку Надiї Iванiвни, усі отримали вiд читання напам'ять поезії . Дивовижно, що дiтей нiхто не примушував цього робити. Вони самi так вирiшили.
Під час заходу, з метою підвищення інтересу до творчості Кобзаря, Надія Іванівна запропонувала малечі цікаві завдання: розгадування кросворду, перегляд мультфільму "Садок вишневий коло хати", прослуховування пiсень на слова Шевченка:" Зоре моя вечiрняя", "Зацвiла в долинi червона калина".



Такий захiд сприяв прищепленню в дітей любовi до поезiї цього майстра художнього слова, патрiота рiдної України, який любив її понад усе, але помер, на жаль, на чужині. Та слава про нього i душа, що закладена в його вiршах, нiколи не згасне в людськiй пам'ятi та людських серцях .
Ось ці важливі істини Руссу Н. І. майстерно засіяла в душах своїх вихованців.


Комментариев нет:

Отправить комментарий