четверг, 11 марта 2021 г.

Профілактика суїциду серед підлітків

 Маринеч Л. В. провела низку заходів для учнів 5-11 класів, мета яких- вивчення міжособистісних стосунків у класному колективі, подолання  проблем, ознайомлення з  прийомами, що полегшують спілкування та підвищують самооцінку. 



   Так у новоствореному колективі 5 класу Лариса Володимирівна провела психологічний тренінг, розрахований на активну усвідомлену перебудову стосунків у колективі. Учні інших класів змогли розібрати реальні можливі буденні проблеми підлітків й дати відповіді на актуальні питання в ході тренінгу "Складні життєві ситуації очима підлітка та  шляхи їхнього подолання". 

Усі долучилися до акції, метою якої стало розповсюдження важливої інформації: де знайти допомогу, коли стає нестерпно.  Дітям нагадали, що є кабінет соціально- психологічної допомоги та служби невідкладної телефонної допомоги, "Телефон довіри" для дітей і підлітків," Гаряча лінія". У цих службах працюють люди, які допоможуть "перезавантажитися", зрозуміти, що  труднощі роблять нас сильнішими. Тож не треба проявляти слабкості. Шукаймо вихід з будь-яких ситуацій та рухаймося вперед! 


Нижче ви знайдете номери телефонів цих служб. 


"Гарячі лінії" та телефони довіри:


Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми і ґендерної дискримінації 0-800-500-335 (зі стаціонарного) або 116-123, 15-47 (з мобільного) (цілодобово, безкоштовно, анонімно та конфіденційно) для отримання консультацій юриста або психолога, а також інформації щодо закладів, до яких ви можете звернутися по допомогу за місцем проживання.


Всеукраїнський телефон довіри: 0-800-501-701 цілодобово. 


“Гаряча лінія” Національної поліції в Україні: 0-800-500-202; щоденно з 8.00 до 20.00


Загальнонаціональна гаряча лінія з питань ВІЛ/СНІД: 0-800-500-45; цілодобово. 


Безпека та безпечний простір (екстрений виклик поліції, чергова частина, притулки, кризові центри тощо).                                   Поліція - 102

Комментариев нет:

Отправить комментарий