пятница, 17 января 2020 г.

Професії членів моєї родини

На уроці англійської мови Гецман Т. І. запросила учнів 5-Б класу в подорож Країною Професій.

 Учитель запропонувала п'ятикласникам  розповісти, чим займаються члени їхніх родин, що діти знають про особливості професій своїх рідних.

Розпочався урок з речівки. Промовляючи її разом, усі  налаштувалися на роботу. Яскраві фотографії людей різних професій дозволили вчителю перевірити, чи знають діти назви професій англійською. Цікаво було послухати розповіді про заняття, якими займаються батьки учнів.

А потім Тетяна Іванівна захопила своїх вихованців творчими завданнями. Спочатку діти продемонстрували  вміння добирати іменники жіночого та чоловічого родів. Потім  шляхом жеребкування утворили три команди:"Риби", "Коти", "Собаки".
Кожна команда отримала слова, які необхідно було об'єднати у логічні пари. Із захопленням діти описували своїх рідних, добираючи оригінальні прикметники-епітети. Ми дізналися, що в них добрі, щирі, суворі й домовиті батьки. Усе це вони занотували на пелюстках чарівної квітки, яку заздалегідь приготувала їм вчитель.

На цьому уроці Тетяна Іванівна провела велику профорієнтаційну роботу: відчинила дітям двері у цікавий світ професій. Велика кількість роздаткового матеріалу допомогла перевірити знання дітей з теми й одночасно зробити учнів успішними.

Комментариев нет:

Отправить комментарий