среда, 22 января 2020 г.

День Соборності

22 січня українці відзначають День Соборності своєї держави. 
Ця дата встановлена на честь об'єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки в далекому 1919 році. Учні та вчителі Дальницької школи долучились до заходів, які традиційно відбуваються в День Соборності по всій Україні. Так, напередодні свята бібліотекар школи Бліняєва Ю. І. попрацювала над оформленням інформаційного стенду. У доступному викладі учні отримали вичерпну інформацію щодо історії свята.А зранку 22 січня вся школа вийшла на подвір'я, щоб взяти участь у патріотичному флешмобі.
Дітям необхідно було пояснити, чому ця подія така значуща для нас сьогодні. Із цим завданням чудово впорались Каліщук О. О. та Власова В. О. У своїх виступах вони зазначили, наскільки актуальним є питання єдності для сучасних українців. Учениці 9 класу Сізовій С. доручили почесну місію:демонструючи певні танцювальні рухи, які необхідно було повторити, вона згуртувала всю школу. У повітрі затанцювали жовто-блакитні прапорці, кульки, білі голуби... А далі всі дружно утворили символічний ланцюг єднання. Таких "ланцюгів" сьогодні було тисячі по всій Україні! І ми пишаємось тим, що стали причетними до загальноукраїнської традиції.

Дякуємо за бездоганний музичний супровід цього дійства, про який подбала Буділовська Т. Д. Учні 10 класу випробували себе в ролі журналістів вільної та незалежної держави:впродовж дня вони проводили серед учнів та вчителів школи опитування,питання якого були пов'язані з історією України, її видатними особистостями,цікавими місцями тощо. Отож, єднаймося, шановні українці, і не забуваймо, "що ми, браття, козацького роду"!


Комментариев нет:

Отправить комментарий