суббота, 15 февраля 2020 г.

Як обрати майбутню професію школяру?!

Відповіді на ці запитання шукали під час проведення профорієнтаційного уроку учні 9-11-х класів Дальницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Овідіопольського району Одеської області разом із провідним фахівцем з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Овідіопольської районної філії ООЦЗ Анчеєвою С.Л.
Світлана Леонідівна розповіла учням про консультаційну мережу «Моя професія» та проходження на ній унікального тестування за сучасними методиками: «Професійна мотивація – глибинні професійні інтереси й цінності», «Психологічні властивості особистості – психологічні схильності, схильність до певних видів професійної діяльності» та «Структура інтелекту – рівень розвитку інтелекту (ІQ) і специфіка структури здібностей». Фахівець зауважила, що це дуже гарна ідея перевірити свої здібності та схильності, тому 11 учнів виявили неабиякий інтерес до цього питання і вирішили обов’язково перевірити себе.
Зокрема, при виборі професійного шляху школярам радили керуватися основним правилом. Його формула складається з триєдиного: «Хочу – можу – треба». Тобто, поєднувати свої бажання з власними здібностями, знаннями, навичками, станом здоров’я і, що дуже важливо, попитом на ринку праці нашого району.
Маємо сподівання, що спільними зусиллями працівників служби зайнятості, так і зі сторони вчителів та психологів, старшокласники дійсно оберуть для себе хороший фах, стануть професіоналами своєї справи і матимуть успішну кар’єру у майбутньому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий