суббота, 22 февраля 2020 г.

Прикрась життя українською

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Учні та вчителі нашої школи також щороку не забувають про це свято і намагаються провести такі заходи, які нагадали б кожному про те, що мова-це скарб нації та основа державності. 
Так, 20 лютого Гаврилюк Л. О. оформила фотоколаж з промовистою назвою "Прикрась життя українською", розмістивши на дошці світлини із зображенням речей та явищ, які мають колоритні та милозвучні назви:пуцьвірінок, мальва, ґринджоли, трембіта... 

Учні 6 класу отримали від учителя завдання:запам'ятати якомога більше слів і на уроці української мови скласти з ними словниковий диктант. Шестикласники чудово впорались із цим завданням з орфографії, збагативши водночас свій лексичний запас. 


А Власова В. О. наступного дня підготувала питання для опитування учнів та вчителів школи. Під час спілкування у форматі "вільний мікрофон" з'ясувалось, що усі вчителі та учні , також і технічний персонал школи дотримуються правил орфоепічної вимови та знають значення багатьох суто українських слів. Кореспондентами були Пацар Наталя та Власов Андрій. 


Учні 7 класу взяли участь у "Мовознавчому турнірі", у якому виявили гарні знання рідної мови. Бібліотекар школи , Бліняєва Юлія Іванівна, підготувала тематичну виставку літератури та інформаційний стенд, який розміщено у фоє школи.

1 комментарий:

  1. If you're trying to burn fat then you absolutely have to start following this totally brand new personalized keto meal plan.

    To produce this keto diet service, certified nutritionists, fitness trainers, and professional cooks joined together to provide keto meal plans that are effective, suitable, economically-efficient, and delicious.

    From their launch in 2019, 100's of people have already completely transformed their body and well-being with the benefits a smart keto meal plan can offer.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-tested ones offered by the keto meal plan.

    ОтветитьУдалить