суббота, 15 февраля 2020 г.

День безпечного Інтернету

11 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
У цей день вчитель інформатики Бліняєва С. П. вирішила залучити до дій кожного учня, особливо молодших користувачів , навчити коректному онлайн- спілкуванню задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Учні 2 класу переглянули мультфільми "Корисні підказки. Увага! Інтернет" та "Фіксики. Вірус". Після перегляду діти відтворили побачене в малюнку на тему: "Небезпеки Інтернету".

Учні 7 класу зіграли у віртуальну гру, яку розробила Рада Європи, - "Wild Web Woods". Білосніжка, Попелюшка, Хлопчик - Мізинчик, Маленький Мук пропонували гравцям завдання й готували несподівані зустрічі з інтернет - загрозами.

Учнів 8-9 класів Світлана Петрівна залучила до проведення онлайн- уроку, який розробила Академія "Сisco" та Кіберполіція.Тема уроку- "Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати". Цікавими виявилися теми для обговорення: "Права людей в Інтернет - мережі", "Захисти свою персональну інформацію" , "Захисти свої гроші під час онлайн-шопінгу", "Грумінг як насилля над дітьми" . При розв'язанні ситуаційних задач дізналися, як хакери захищають Інтернет і якими вони бувають.


Робота, що проводить Світлана Петрівна, є вкрай необхідною. Адже відомі факти, коли безконтрольне користування онлайн - мережею ставало для дітей причиною психічних розладів і навіть смерті. Тому будьте уважними, спілкуючись в Інтернеті, бережіть своє здоров'я!

Комментариев нет:

Отправить комментарий