воскресенье, 31 мая 2020 г.

Військово-польові збори

     З метою практичного закріплення умінь та навичок, засвоєних учнями під час вивчення курсу «Захист Вітчизни», у загальноосвітніх навчальних закладах було проведено з 27 по 29 травня 2020 року навчальні військово-польові збори з юнаками випускних класів згідно з програмою предмету «Захист України ".

 Керівником зборів було призначено Яковенка М. М., учителя курсу "Захист України".

З першого ж дня старшокласники поринули в атмосферу військового життя. Кожен захід, кожна година спілкування були проведені в бойовому дусі. Це заняття з основ цивільного захисту та медичних знань, прикладної фізичної підготовки.

     Для проведення практичних занять на сучасному рівні в період військово-польових зборів було запрошено Деревинського Валерія  Анатолійовича, полковника запасу, учителя предмету  "Захист України" Одеського військово-морського ліцею імені віце-адмірала Володимира Безкоровайного, який розповів про види бою( оборону та наступ) та особливості створення окопів. Валерій Анатолійович запропонував зварити юнакам та дівчатам борщ. Адже однією з умов  виживання у військові часи є забезпечення їжею бійців. Вже до вечора діти вислали фото смачної страви. А Іонашко Надія нагодувала борщем усю свою багатодітну родину.
Роман Камбуров- керівник(творець) проєкту "Світ очима мікроскопа" провів  мастер-клас
«Чим корисні й небезпечні мікроби ». Діти наочно переконалися, що звичайна маска не може вберегти від коронавірусу людину .

     Медико-санітарний супровід зборів був покладений на медичну сестру Сіянову Світлану Іванівну. Під час своєї роботи Світлана Іванівна запропонувала виготовити захисні маски.Учні виконали роботу бездоганно.
Поспілкувавшись з викладачами курсу «Захист Вітчизни» і спостерігаючи за юнаками під час занять, можна зробити висновок, що Дальницька громада під надійним захистом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий