четверг, 7 мая 2020 г.

Акція "Мої дідусі-герої! Чотири молоді життя, які обірвала війна...

У родини Бліняєвої С.П., вчительки інформатики Дальницької школи, війна забрала життя одразу в чотирьох молодих чоловіків-дідусів Світлани Петрівни. Вони були учасниками підпільної молодіжної групи, яка вела боротьбу з окупантами.
Пулов Афанасій Дмитрович 1912 р.народження, Пулов Даніїл Миколайович 1902 року народження, Пулов Георгій Миколайович,1902 року народження, Пулов Іван Миколайович 1919 р. народження- рядові стрільці, які були призвані на війну в 1944 році.
Як відомо, у 1941 році Іванівський район, в якому проживала родина Пулових, був окупований фашистськими загарбниками. Тридцять два нестерпних місяці принесли району великі втрати й руйнування. Загарбники знищували адміністративні та господарські приміщення. Вивозили в Німеччину обладнання маслобійок, млинів. Від репресій загинуло 2 539 чоловік. Велика кількість людей були відправлені в концтабори й вивезені в Німеччину.
Під час окупації чоловіки сім'ї Пулових вступили в підпільну молодіжну організацію. Група складалася з 30 осіб. Зоною їхньої дії були центральна та південна частини Іванівського району. Опорною базою були каменоломні в районі с. Северинівка. Підпільники підтримували зв'язок з підпільщиками м. Одеси. Протягом двох років, навіть після арештів її учасників у 1942 році, група продовжила діяти й вела активну розвідувально-диверсійну роботу.
Афанасій Дмитрович та Георгій Миколайович пропали безвісти . Данило Миколайович та Іван Миколайович загинули в 1944 році й поховані у Польщі (Радомське воєводство, с. Острув та с.Апелин відповідно).
Ось такі випробування долі пережили ці люди. Та душі їхні радіють, адже вони це робили заради щасливого жития своїх онуків і правнуків.
(На жаль, фото не зберіглося).

Комментариев нет:

Отправить комментарий