четверг, 7 мая 2020 г.

Акція "Мої прадіди-герої!!!"

Учениця 6-А класу Слободниченко Катерина -правнучка чотирьох героїв-фронтовиків. І всі вони, як один, героїчно виконали свій святий обов'язок - збереження миру на рідній землі для нащадків.

Течинський Олександр Карлович народився 21 травня 1924 року. У 1944 році був покликаний до лав Червоної Армії. Брав участь у бойових діях на Другому та Третьому українських фронтах.
Молодший сержант працював навідником 5-го взводу окремої зенітної кулеметної роти 223-ої стрілецької дивізії.
День 28 березня 1945 року був для Олександра Карловича особливим. У бою під містом Комаром він першим вступив у бій. З кулеметом ДШК знищив два кулемети противника і зупинив фашистський бронетранспортер. Після цього бою був нагороджений орденом Червоної Зірки.
Медаль "За відвагу ", орден Великої Вітчизняної війни- нагороди, які отримав за життя.
Після війни закінчив Одеську сільськогосподарську школу за спеціальністю "агроном" . Працював усе життя бригадиром у колгоспі.
Помер 25 листопада 1986 року.
Ще три прадідусі, Нечепуренко Давид Аксентьєвич, Слободниченко Пантелеймон Єфремович, Куринной Савелій Григорович, були рядовими бійцями , які відважно виконували свій військовий обов'язок.Усі були нагороджені медалями "За відвагу" та "За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні".
Катерино, ми пишаємося твоїми прадідусями й дуже вдячні тобі за велике прагнення зберегти найкраще в історії вашого роду :пам' ять про героїчний подвиг прадідусів. Їхні душі будуть вічно живими завдяки наполегливій, небайдужій правнучці, Слободниченко Катерині.

Комментариев нет:

Отправить комментарий