суббота, 2 мая 2020 г.

Акція "Мій прадідусь - герой"

Россолов Дмитро, учень 2-го класу Дальницької школи, має прадідуся-розвідника, який під час війни брав участь у партизанському рухові.
Россолов Іван Пилипович народився 20 серпня 1924 року. У віці 18 років був зарахований у партизанський загін. Став відважним і мужнім розвідником.
У той час окупація Слободзейського району Молдавської РСР тривала 982 дні. Обороняючи населений пункт, віддали життя більш ніж 6.5 тисяч бійців. У період із серпня 1941 року по квітень 1944 року територія Слободзейського району знаходилася під окупацією румунсько-фашистських загарбників. На території створювалися партизанські загони, які брали участь у звільненні правого берега Дністра, Румунії, Болгарії, Угорщини, Чехословаччини.
Однією з бойових задач розвідника Россолова І. Ф. була успішна й безпечна переправа військ Червоної Армії через річку Дністер, яку він безстрашно виконав. Отримав медаль "За відвагу".
Із захопленням і глибокою вдячністю говорить про свого прадідуся Дмитро. Адже хлопчик, хоч ще й малий, розуміє, що його предок захищав його волю й право на світле майбутнє дітей, онуків і правнуків.
Ми пишаємося, що сміливого розвідника народила наша земля!

Комментариев нет:

Отправить комментарий