воскресенье, 9 декабря 2018 г.

Популяризація програми "Healthy schools: заради здорових і радісних школярів"

    7 грудня в школі пройшов семінар "Healthy schools: заради здорових і радісних школярів". Метою семінару стало залучення працівників відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту Дальницької сільської ради , заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів шкіл Дальницької територіальної громади до участі у Міжнародній програмі, яка покликана сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей учнів шкіл та вмінню організовувати освітній простір для навчання й виховання дітей.


  Розпочався семінар з короткої доповіді, з якої гості дізналися про  програму "Healthy schools: заради здорових і радісних школярів", до впровадження якої долучились сьогодні й вони . Програма діє в семи країнах світу. Крім України, у ній беруть участь ще такі країни як США, Китай, Індія. Нам приємно, що наша школа теж стала причетною до такої важливої справи, як пропаганда здорового способу життя серед дітей, і стала одним із учасників програми серед 500 шкіл України.
     Тому гості семінару були не пасивними глядачами, а активними його учасниками. Перше завдання, яке вони виконали, - це участь у майстер-класі з народної хореографії. Для того, щоб настроїти гостей на дух українського народного танцю, Цісар Д. виконала "Гопак". А потім вихованці шкільного хореографічного гуртка "Вікторія" провели заняття з вивчення рухів, точної передачі характеру і манери виконання українського танцю.









       Наші гості на високому рівні продемонстрували хореографічне мистецтво та отримали потужний заряд емоцій та енергії. 
   Отримавши позитивний потенціал, усі  перейшли до  наступної активності: майстер-клас зі здорового харчування. Прослухавши рекомендації дієтолога ( медсестри школи Сіянової С.І.) та рекомендації психолога Маринеч Л.В. щодо правильного підбору продуктів харчування з точки зору медицини та психології, учасники семінару мали приготувати страву, обравши необхідні корисні інгредієнти. 





    Чого тільки не приготували наші колеги! Салати овочеві, салати фруктові, вітамінні нарізки ... Потім усе виклали на стіл, який було сервіровано за всіма  правилами етикету, і провели дегустацію отриманих кулінарних шедеврів.









   Наступним етапом  стала участь гостей у святі "Мистецтво заради здоров'я". Захід мав продемонструвати, як за короткий час можна  підготувати свято, яке дарує душевне тепло, дає і глядачам, і артистам на сцені психологічну розрядку.
    Так і сталося. Свято вийшло сімейним,затишним, наповнило серця кожного великою радістю, дало можливість відпочити від щоденних турбот та проблем. 
    На сцені збувались  заповітні мрії гостей: побувати у найвідоміших місцях світу, знятися у музичному кліпі, стати учасником показу мод чи взяти участь у створенні композиції театру тіней. А наші артисти створили неймовірно позитивну енергетичну ауру добра, краси, ніжності й любові. Гущина А., Сізова С. зачарували всіх своїм співом. Хореографічні колективи "Вікторія" , "Дівчата й дядя Вова" та пародія Блащук Марії додали молодечого запалу. А Цісар Даша замилувала зворушливим єврейським танцем.














  На закінчення свята  гостям запропонували створити заключний номер концертної програми: заспівати пісню й придумати до неї музичну постановку. Бездоганно справилася з роллю співачки Самойленко Н.Г., виконавши  пісню Т.Повалій "Пусть вам повезет в любви". А колеги створили квіткову композицію, що гармонійно підкреслювала  зворушливе виконання пісні. Мабуть, Наталії Григорівні  було дуже легко виступати з такою підтримкою.



   Швидко промайнув день, подарувавши неймовірні емоції нам та нашим гостям. Сподіваємось, що цей семінар став гарним прикладом того, як можна залучити до участі в програмі ще більше людей, популяризуючи ідею здорового способу життя у колі цілої громади. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий