вторник, 28 апреля 2020 г.

Герої тихої війни

Пиріг В. В. - ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС. Людина не офіційна. Йому важко згадувати ті часи. Адже вони забрали життя його товаришів, які працювали в зоні відчуження. Володимиру Володимировичу довелось побувати в самому пеклі катастрофи. Він возив бетон, яким заливали радіоактивні матеріали. Завдяки злагодженій роботі людей активність небезпечних речовин зменшилася в 40-50 разів.
"Важко було працювати. Рано вставали, поверталися пізно," - згадує ліквідатор. Тож фактично цілодобово працювали. Доводилось довго стояти в колоні, чекати черги на розвантаження. Машина проходила по декілька разів санітарну обробку.
Та найважчим було розлучатись зі своїм металевим другом й усвідомлювати, що машина несе смертельне випромінювання.
Хочемо звернутися до Вас, Володимире Володимировичу. Ми знаємо, що для Вас та тисяч таких сміливців, як Ви, найголовнішим є те, щоб людство не забувало про своїх героїв, які рятували майбутнє всього світу. Тож обіцяємо розповідати дітям про сміливих людей. Так, наприклад, як про Вас, людину, що живе в нашому краї, скромного чоловіка, який працює в Дальницькій школі і який боровся заради нашого щасливого майбутнього з невидимим й нещадним ворогом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий