вторник, 28 апреля 2020 г.

Герої тихої війни

Напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Чорнобиля хочеться розповісти про героїв, які, не роздумуючи, виконали головне завдання того часу- зупинення поширення атому.
Сотніченко А. О., на той час працівник міліції, взяв активну участь у ліквідації Чорнобильської аварії. Він ніколи не забуде травень 1986 року. Йому тоді було лише 29 років.Шістнадцять днів перебування в м. Чорнобиль залишили в його пам'яті образи, які часто з'являються уві сні й не дають спокійно спати.
Супроводження вантажів, організація вивезення людей, забезпечення порядку, охорона тридцятикілометрової зони-це доручення , які виконував Антон Олексійович, перебуваючи в зоні відчуження.

Та ці завдання для нього були не важкими. Найважчим було усвідомлення того, що неперевершені краєвиди, добротні будинки, все, що люди створювали упродовж свого життя, стало смертельно небезпечним. Йому важко було спостерігати за людьми, яких евакуювали і які сподівались, що повернуться. Селища завмерли.
Анатолій Олексійович має багато нагород, та серед них є особлива. Медаль Міністерства внутрішніх справ за зразкове виконання поставлених задач. Під часи її вручення він відчув велику турботу держави про чорнобильців.
Хочеться подякувати Вам, Анатолію Олексійовичу, за сміливість та рішучість. Адже заради людства Ви пожертвували найдорожчим - здоров'ям. Ви захищали не лише свою країну, але й увесь світ. Тож Вас по праву можна назвати героєм тихої, але страшної війни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий