вторник, 28 апреля 2020 г.

Акція "Мій дідусь - герой!"

Фардигула Ірина, учениця 5-го класу Дальницької школи, пишається своїм дідусем. Під час війни він був маленьким хлопчиком, але його вчинки дають можливість по праву називати його героєм.
Фардигула Іван Олександрович народився 1 січня 1931 р. Зростав у великій сім'ї. Шестеро діточок, і всі, як один, працьовиті, наполегливі й відповідальні.
З шести років виконував не дитячу роботу. Але що подієш: сім'я велика, треба було допомагати батькам.
Коли Івану виповнилося 10 років, почалася Друга світова війна. Німці забрали хлопчика рити окопи , а рідних сестер вивезли до Німеччини. Що пережив малий Іван, коли на його очах забирали його рідних з хати! Надовго в серці хлопчика залягла ненависть до ворогів.
Ризикуючи своїм життям, хлопець та вся його сім'я допомагали радянським бійцям. Мати готувала їжу, а Іван носив її в ліс, щоб нагодувати воїнів.
У школу він так і не пішов...
Фардигула І. О. є учасником війни та ветераном праці. Війна забрала в нього щасливе дитинство. Відчай, сльози, неспокій - це його спогади про дитинство.
Ірино, ти маєш неймовірного дідуся. Він-приклад для наслідування нашим хлопцям. Ми пишаємося й радіємо , що в нашому краї жив Фардигула І. О. -герой Другої світової війни.

Комментариев нет:

Отправить комментарий