вторник, 28 апреля 2020 г.

Герої тихої війни

Бушуєв В. В. - ліквідатор Чорнобильської катастрофи. Він ніколи не забуде відчуття, які його охопили, коли на свої очі побачив масштаби катастрофи. Чоловік тоді вперше зрозумів, що вислів "волосся дибки" - то не метафора, а реальність, яку йому довелося відчути на собі.
Василій Валерійович за професією водій. Йому доручили найнебезпечнішу роботу: вивозити уламки графіту, викинутого вибухом з реактора. Ця людина не просто бачила атом. Ця людина тримала його в руках! Перевозити вантаж, який випромінює радіацію, що в 1000 разів перевищує допустимі норми, зміг би не кожний.
За свідченнями Василія Валерійовича радіація не має ні кольору, ні запаху, ні смаку. Її можна було лише відчувати. Нестерпний біль у голові, неприродна засмага, галюцинації-це симптоми ураження невидимим ворогом.
Бушуєв В. В. до цього часу проживає зі своєю дружною родиною у с. Дальник, хоча багато товаришів, які були з ним у Чорнобильській зоні, давно померли. Та секрет довголіття чоловіка від Бога. Добре серце, відкрита душа, любов до людей - ось якості, завдяки яким він заслуговує на Божу милість.
Дуже полюбляє Василій Валерійович природу й цінує кожний її подих. Адже він знає, як виглядає світ, який знищив атом.
Тож напередодні визначної дати, хочемо подякувати Вам, Валерію Васильовичу, за Вашу відчайдушну сміливість. Ми пишаємося, що в нашому селі проживає така людина, як Ви. Обіцяємо постійно розповідати нащадкам про Ваш подвиг та дуже раді будемо бачити Вас гостем Дальницької школи.

Комментариев нет:

Отправить комментарий