пятница, 24 апреля 2020 г.

Всесвітній день книги

23 квітня у світі відзначали Всесвітній день книги. У цей же день народився Г. Тютюнник, видатний український письменник. У цьому році йому виповнилося б 100 років.
Терновенко Т. Я. запропонувала своїм вихованцям, учням 1-го класу, зробити фото, на якому було б видно їхню улюблену книжку.
Як бачимо, діти таки люблять читати. Цікаво, у чому ж секрет? Мабуть, під час карантину саме книга стала для них найкращим порадником і другом. Недарма у народі кажуть:“Хто багато читає,той багато знає”, “Книга вчить,як на світі жить”, “З книгою жити-з добром дружити”.

Крім цього, ми провели психологічне дослідження. Ті діти, які тримають у руках книжки з казками, є мрійниками, які уві сні мандрують з героями казок чарівними стежками. Ті, хто тримають енциклопедії, - дослідники, яким цікаво, як розвивається світ, а мріють вони, мабуть, створити вічний двигун. Серед першачків є хлопчик, який обрав книгу міфів. Це маленький історик, який прагне дізнатися, як розвивалися народи в давні часи.

Отож, не забуваймо, що книги треба шанувати,берегти і купувати їх дітям. Вони зберігають у собі мудрість багатьох поколінь і здатні розкрити приховані таланти наших дітей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий