среда, 25 ноября 2020 г.

Креативна робота шкільного методичного об'єднання

 24 листопада Гавлюковська О. А., керівник методичного об'єднання вчителів початкових класів, провела засідання на тему: "Освітнє середовище як чинник розвитку особистості учня". Ні, це було не засідання, це була робота "методичного вулика", де кожний мав змогу отримати цінний "нектар" - практичні знахідки, якими багата кафедра початкових класів. 



На початку засідання Олександра Андріївна провела тренінг "Нова українська школа- нові стандарти освіти", мета якого- дізнатися думки колег щодо доречності впровадження НУШ. Усі погодились, що нова реформа дала можливість стати педагогам творцями, шукачами, режисерами та артистами. 

Доказом цього став наступний етап засідання- обмін досвідом. 

З виступу Бєлоусової Т. М., яка є першопрохідцем Нової української школи, усі зрозуміли різницю між першим та другим циклами навчання дітей й дізналися про нові методи та форми навчання. 

У ході наступної роботи, майстер - класу "Ранкове коло", наші педагоги перетворилися  на дослідників, екологів, охоронців здоров'я дітей. 

Так, Олександра Андріївна розповіла про уявний тиждень "Вода", який дуже сподобався її вихованцям. На ранковій зустрічі діти привіталися один з одним  англійською й отримали проблемне питання: "Чи може з річки зникнути вода?"  Думки дітей розділились, та простий дослід, який провела вчителька, довів, що така трагедія може статись. Олександра Андріївна продемонструвала експеримент  колегам. Взяла в руки миску з водою (це була уявна річка), і кожен із вчителів за допомогою склянки вилив з миски воду  в рукомийник. 

Можна лише  уявити емоції дітей, які швидко зробили висновок, що воду треба берегти. Та ще й на закріплення створили колаж "Крапля річку береже". 

А Зінаїда Вікторівна за допомогою вірша про сонечка створила емоційну атмосферу. Загадувала загадки про рослини й майстерно інтегрувала в проблемній бесіді розповіді про живу та неживу природу. Ранкове коло стало дослідницьким. 

Таїсія Миколаївна вирішила показати оздоровче" Ранкове коло". Вона запропонувала колегам створити  колаж з квітів. Кожний обирав квітку за кольором та наклеїв на велосипед. Не випадково вчитель взяла за основу цей вид транспорту. Адже більшість її вихованців приїжджають до школи саме на велосипеді. Після чого кожний пояснив, чому обрав квітку саме такого кольору.

Свій професіоналізм перевірили під час  іспиту на майстерність, віртуозно  розв'язавши педагогічні ситуації. 

У підсумку Гавлюковська О. А. розповіла про новини з тематичних курсів й запропонувала вчителям більш активно залучати дітей  до конкурсів, турнірів, які організовуються для учнів початкової школи. 

Ось так насичено пройшло чергове засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів. Воно залишило в серцях кожного позитивні емоції та бажання працювати так, аби щодня дивувати своїх учнів. І все це вдасться  завдяки умілому керівнику та  надійній, мудрій, досвідченій команді однодумців.





Комментариев нет:

Отправить комментарий