пятница, 27 ноября 2020 г.

Думка батьків щодо булінгу в школі

  26 листопада відділом освіти, культури, молодіжної політики та спорту була проведена онлайн - конференція з питань булінгу (цькування) в школі. Марченко Т. З. поставила за мету дізнатися, у чому причина цього неприпустимого явища та з'ясувати  шляхи  запобігання йому. 



   Цікавою й слушною стала доповідь батька, Нотича В., який був присутнім на конференції. Але ще цікавішим став коментар, який він написав після участі в заході і в якому виразив свої думки щодо процесів, які відбуваються в школі. 

  Пан Віктор оцінив старання шкіл щодо роботи з недопущення булінгу в колективах. Але він не вважає, що проблеми в основному йдуть з сім'ї. Проблеми сьогодні є скрізь:

насилля демонструють по телебаченню, діти мають багато вільного часу, нічим не зайняті. Він вважає, що саме зайнятість дітей-перший крок у вирішенні цієї проблеми. 

Наступним кроком є робота з неблагонадійними сім’ями. Дитина повинна зростати в теплі та любові. 

Як не крути, але 35-40% часу дитина перебуває в школі. Це вагома частина життя. Та ще й, як відомо, свідомість людини на 50% визначається суспільством, оточенням , в якому вона знаходиться. 

На останок пан Віктор побажав педагогам успіху в  ствердженні у свідомості учнів найголовнішого поняття : булінг- це явище недопустиме. 


P. S. Хочеться подякувати Вам, Вікторе, за Вашу небайдужість. Звичайно,навчальний заклад є одним із головних у вирішенні питання булінгу. 

Як відомо, школа - це маленька країна , яка схожа на ту, що чекає дитину в дорослому житті. Тому наше завдання спостерігати за поведінкою дитини й виявляти проблеми , які, можливо, є в неї, й допомогти їй їх позбутися. Дитині треба донести головну істину: негатив  у житті може призвести до відповідальності. 

  Тож ми будемо намагатися побудувати ідеальну, комфортну, цікаву країну для наших дітей, в якій немає насилля. Й надіємося, що у дорослому житті наші колишні бешкетники, зможуть відновити цей затишний світ.




Комментариев нет:

Отправить комментарий