пятница, 27 ноября 2020 г.

Про Голодомор дітям

 Дуже зворушливо закінчилась  тема "Чарівні перетворення" в третьому класі: діти досліджували, як зернятко перетворюється на хліб.



   Як годиться, записали прислів'я про хліб, дійшли висновку, що хліб необхідно берегти. Але особливо до душі прийшлися практичні завдання, які запропонувала Бєлоусова Т. М.. 

Одній групі учнів необхідно було випекти разом з батьками хлібні вироби. Діти відчули  тепло пухкого й запашного тіста, вимішуючи його своїми руками. 

 Друга група учнів  перенеслася подумки в  сумні  1932-1933 роки,роки Голодомору в Україні. Діти завітали до бабусі Іри , яка проживає в  селі Дальнику по вулиці Дружби і є очевидицею тих страшних подій. Бабця розповіла їм про страшні часи свого дитинства .

Пройнявшись болем від почутого, третьокласники виготовили символ пам'яті про жертв Голодомору - незабудку синьо- жовтих кольорів . А потім створили колективне панно ,,Не забудь !''

Ось так змістовно й зворушливо Бєлоусова Т. М. доводить своїм вихованцям прості істини :  найбільше щастя для людини - кожного дня мати на столі свіжу хлібину, яку не замінять ніякі скарби.







Комментариев нет:

Отправить комментарий