суббота, 16 октября 2021 г.

Рецепти довголіття від старожилів

 У Дальницькому  закладі освіти до Дня людей  похилого  віку   вирішили  дослідити, хто  ж  у наших  селах є найстаршими жителями. 



Пропонуємо ознайомитись з матеріалами дослідження, які підготували наші діти, а при нагоді привітайте наших старійшин 1 жовтня теплими словами вдячності за наполегливу працю й бажання зробити щасливим життя своїх нащадків.


У  Дальнику  найстаршою жителькою є  Крикун Віра Костянтинівна. Жінка народилася  17 березня 1925  р.  в Херсонській області. Проживає  в Дальнику з 1978  року. Працювала в колгоспі  дояркою  та свинаркою. Виховала 5  дітей (один син  помер).

Рецепт її довголіття:  не вживала спиртні напої, ні  з ким  не сварилася, завжди  мала гарний  настрій, зі всіма  дружила.

У Грибівці    найстаршим є Юрку  Василь Данилович. 

Народився  26  грудня 1923  року. Прожив багато років  у Молдові.        Усе життя  працював  трактористом. Переїхав до дітей в Грибівку  в 1999  році. Виховав  6 дітей.

Рецепт довголіття Василя Даниловича:дуже  любив працювати  по господарству (город, тваринництво), любив танцювати  та співати, завжди мав тільки позитивні емоції. 

У Санжійці  найстаршою є Калібабчук Валентина Миколаївна, яка народилася в цьому селі 13 червня 1932  року  і проживає до цього часу. 

     Працювала  в колгоспі (на полі), виховала трьох дітей. 

Рецепт її довголіття: гарна господиня, любить життя, позитивна, гостинна. 

Дякуємо Буділовській Т. Д., яка запропонувала дітям провести дослідницьку роботу й організувала їхню зустріч  з нашими старожилами.

Комментариев нет:

Отправить комментарий