суббота, 16 октября 2021 г.

Булінг-важлива проблема сьогодення

 Булінг- це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним та (або) психологічним впливом.



За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) минулого року 67% українських дітей віком від 11 до 17 років були жертвами, кривдниками або свідками булінгу. 

Причин безліч, а жертвою може стати кожен, хто не вписався в рамки того чи іншого колективу.

Під час Всеукраїнського тижня з протидії булінгу в Дальницькому ЗЗСО  протягом 16– 20 вересня    було організовано та проведено  низку профілактичних  заходів,метою яких було  ознайомлення  учнів з поняттям булінгу, його видами та проявами, розвиток навичок конструктивного вирішення конфліктних ситуацій, толерантного спілкування; формування знань  з правил безпечної поведінки в мережі Інтернет.

Так Пиріг Н. Б. для учнів 1-4 класів  провела бесіди:

"Чи вмієш ти дружити?", "Діти без насильства", "Що таке булінг?", "Якщо тебе ображають..."

Під час бесід діти переглядали мультики із серії "Корисні підказки. Битися чи не битися", "Чорна кішка" та "Їжачок". Діти мали змогу обговорити побачене, висловити свої думки  та зробити висновки.

Для учнів 5-9 класів були проведені профілактичні заняття на теми: 

" Обери життя без булінгу ", "Булінг. Не роби вигляд, що не бачиш", "Як не стати жертвою булінгу " , "Етикет спілкування між однолітками ", "Що таке кібербулінг і як йому протистояти".

Були переглянуті та обговорені відеоролики про насилля.

Маринеч Л. В. під час тематичних годин обговорила питання протидії булінгу, створення доброзичливого мікроклімату в колективі, зосереджуючись на формуванні морально-етичних цінностей.Тематика цих годин спілкування була різноманітною: "Профілактика насильства в учнівському середовищі","Що таке булінг? Як себе захистити?", "Що таке агресія?Як навчитися нею керувати?", "Як правильно дружити","Причини виникнення булінгу","Конфлікт.Як його вирішувати". 

Щиро надіємось, що знання та інформація, які учні отримали під час тижня, стануть їм у нагоді в майбутньому.

Комментариев нет:

Отправить комментарий