суббота, 16 октября 2021 г.

Подорож, яка відкрила нові горизонти

  1 жовтня педагогічний колектив Дальницького закладу освіти побував на Херсонщині. 



Навіть не очікуючи, ми знайшли нові перспективи розвитку нашого закладу в екологічному напрямку. 

Подорож розпочалася з відвідування Олешківського лісу, який у сезон радує туристів небувалою кількістю грибів. Нам  важко було усвідомити, що ґрунт, на якому ростуть сосни, дуби та інші дерева, складається з річкового піску, який дуже схожий на манну кашу. По ньому легко ходити. Ноги м'яко провалюються, і від цього відчуваєш особливі емоції. 

Ми відвідали й розсадник, який знаходився поруч з лісом. Під час екскурсії  перейняли досвід вирощування хвойних дерев і обов' язково використаємо його при роботі у своїй теплиці. 

Після смачного обіду ми побували у справжній пустелі, в якій водяться отруйні змії. Олешківські піски, які прозвали пустелею, нас розслабили повністю. Півтори години лікувальної терапії  було забезпечено!

Довелося  відчути й  небезпеку:автобус на одній із зупинок загруз у піску. На допомогу прийшли єгері, які підказали й допомогли успішно подолати труднощі. 

Щасливими повернулися ми з подорожі. Адже вона допомогла залишити позаду всі свої проблеми. Ми  оздоровились, дізнались  про історію появи справжньої пустелі на Херсонщині. 

Хочеться подякувати всім людям, які сприяли цій подорожі, та водію Кушку А. А., який м'яко, мов по піску, вів  автобус назад до Дальника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий