вторник, 23 мая 2017 г.

Проведення класних годин щодо питань, пов'язаних із ЗНО

   Наш навчальний заклад зацікавлений, щоб наші учні мали якнайкращі результати із ЗНО, адже це результат роботи педагогічного колективу. ЗНО проводиться уже не перший рік, і ми знаємо, над чим потрібно працювати. Якщо дитина приходить у старшу школу, то основна мотивація її  навчання – підготовка до участі в ЗНО. Це саме той період, коли молодій людині потрібно визначитися з професійними орієнтирами свого життя. Тому підготовчу роботу з учнями розпочинаємо ще в 10-му класі.
  Успішне складання ЗНО залежить від багатьох чинників. Не останнім тут є спосіб життя, атмосфера у сім’ї учня, бажання отримати позитивний результат. Щорічно, починаючи з листопада, ми проводимо інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками одинадцятикласників. Велика відповідальність і на педагогічному колективі, особливо на тих учителях, які викладають у 10 і 11-х класах.

Учителі готують учнів до ЗНО на різних етапах уроку: при подачі нового матеріалу, під час актуалізації опорних знань, на етапі закріплення нового матеріалу, під час перевірки домашніх завдань. 
Рекомендуємо учням виконувати тестові завдання із предметних збірників «Інформаційні матеріали» УЦОЯО, які навчають працювати динамічно, дотримуючись визначених часових параметрів, дають можливість практикуватися на бланках відповідей, а також проходити он-лайн тестування на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, використовувати архівні матеріали на сайтах, що містять завдання ЗНО минулих років з різних предметів.
 Не секрет, що практика підготовки до участі в ЗНО з репетиторами існує. Альтернативу репетиторству намагаємося знайти через введення індивідуальних занять. Так, для учнів 11-го класу в цьому навчальному році запроваджено такі заняття : з української мови, англійської мови,  історії . Ці уроки  діти відвідують за бажанням.

 Цього року в нас один одинадцятий клас, у якому 24 учні. Це – плюс. Бо маємо можливість кожному випускнику допомогти індивідуально. Дев’ятнадцять учнів пройшли пробне ЗНО. Вони ознайомились з технікою проходження тестування, отже вже мають необхідний досвід.

Комментариев нет:

Отправить комментарий