среда, 31 мая 2017 г.

День цивільної оборони

24 травня у Дальницькій школі пройшов День цивільної оборони. Усе розпочалося з евакуації учнів зі школи. У цьому році час евакуації склав 1 хв 38с. Цей результат покращено у порівнянні з минулими роками.
    Школа вишикувалась на лінійку, прозвучав Гімн України. Цісар Н.В. запросила усіх на    вже  традиційні щорічні змагання, присвячені Дню цивільної оборони. 
       Було розбито  наметове містечко ( кожен клас поставив палатку), діти придумали  назву та девіз своєї команди. Гаслом свята став вислів:«Попередити, навчити, допомогти».

 А далі усі були запрошені в цікаву й захоплюючу подорож - у світ безпечної життєдіяльності. Цісар Н.В. розповіла про те, що багато правил безпеки виникли ще в глибоку давнину, коли люди намагалися захиститися від диких звірів і природних явищ. З часом змінилися умови життя людини, стали іншими правила безпечної життєдіяльності. Тепер вони пов'язані з інтенсивним рухом транспорту на міських вулицях, розвинутою мережею комунікацій, великим скупченням людей. Для дітей були підготовлені найрізноманітніші завдання, спрямовані на розвиток уваги, швидкості реакції тощо.  А щоб впоратися з ними, їм необхідно було показати свої знання, вміння, а десь проявити кмітливість і міцність духу.

   Учасників гри чекало багато цікавих випробувань: естафети "Тунель", "Гази", "Утримай небезпечну речовину"тощо. Команди змагалися на швидкість і правильність проходження дистанцій. Цікавим був той факт, що команди формувалися з учнів усієї школи (учні 10 та 11 класів обирали з кожного класу представнків).

     А естафета "Розв'яжи приклад", крім швидкості, перевірила вміння учнів не втрачати увагу у стресових ситуаціях. Дітям необхідно було добігти до стільця, на якому знаходились листки з математичними  прикладами, розв'язати їх і передати естафету іншому. 

  Найважчим стало завдання "Проповзи крізь перешкоду". Розкалені на сонці мати, по яким повзли учні, додали труднощів учасникам естафети. Та, не зважаючи на це, діти швидко долали перешкоди й доводили, що вони здатні перебороти будь-що  заради спасіння життя.  




А найцікавішими виявилися конкурси "Музичний" та "Утримай кульку на покривалі". Діти визначили найкращого танцюриста  та клас, у якому найспритніші учні. 

     Наприкінці свята дітей чекала смачна каша, смажені на багатті сосиски та нагородження. Цісар Н.В. подякувала усім за запал, азарт до змагань, які забезпечили успіх.

Комментариев нет:

Отправить комментарий