вторник, 23 мая 2017 г.

Освітяни Овідіопольщини про нову українську школу

28 квітня на базі Овідіопольського НВК-гімназії №1 відбулася освітянська колегія за участі директорів шкіл та дошкільних навчальних закладів, директорів ДЮСШ №1 та №2, керівників районної станції юних техніків та будинку дитячої та юнацької творчості, співробітників Овідіопольського районного методичного кабінету та керівника Овідіопольського районного комітету працівників освіти і науки України.
Приємно, що у роботі колегії взяли участь і  педагоги Дальницької ЗОШ: Гаврилюк Л.О., Бліняєва Ю.І., Зубенко Н.Д., Цісар Н.В.
 З детальною доповіддю про роботу освітянської галузі району виступила начальник відділу освіти Григораш К.В. Вона ґрунтовно проаналізувала роботу педагогічних  колективів шкіл району впродовж навчального року, що добігає кінця. Катерина Валеріївна також відмітила, що це остання в цьому році колегія за участю директорів, але перша для голови адміністрації Володимира Левчука. Володимир Володимирович привітав директорів шкіл та звернувся до присутніх. У своїй доповіді  голова адміністрації зазначив, що нас очікує ряд непопулярних та тяжких реформ. Та який фундамент ми закладемо, такою й буде наша країна. Наголосив на тому, що ми побудуємо мирну і процвітаючу державу. Щодо освітян  (не зважаючи на те, що реформа буде важкою), пообіцяв, що  все залежне від РДА буде зроблено, зокрема, збереження місця та кадрового потенціалу.
 На порядок денний були винесено ряд питань: про виконання комплексної програми «Освіта Овідіопольського району на 2015-2018 роки»; присутнім розповіли про систему дошкільної освіти, а саме про тенденції інноваційного розвитку ( доповідач - Рогажинська Н.Ф., завідувачка Санжійського ДНЗ). Про нову українську школу розповіла освітянам заступник директора з навчально-виховної роботи Дальницької ЗОШ Цісар Н.В. Про результати роботи загальноосвітніх навчальних закладах у творчих конкурсах доповіла Іванченко Т.А., директор ОРБДЮТ. Добровольська Т.В., Горєлова В.В. та Сурова Г.П. проінформували колег про підготовку випускників 2017 року до ЗНО. Про результати проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів доповіла Геленко І.Г., методист КУ ОРМК. Заключним питанням засідання колегії відділу освіти було підписання угоди між відділом освіти та Овідіопольським районним комітетом працівників освіти і науки України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий