вторник, 23 мая 2017 г.

Зворушлива зустріч



14 квітня 2017 року Одеський добровольчий батальйон спеціального призначення "Шторм" приймав вітання з нагоди триріччя з дня створення.
З перших днів створення батальйону і до сьогодні бійці виконують поставлені перед ними завдання в зоні АТО, а також охороняють   громадський порядок  у  Одесі та області. І за це ми їм щиро вдячні!
Делегація Овідіопольського району, яку представляли Орлова Т.,   Довганюк Л. та колектив Дальницької ЗОШ (директор Зубенко Н.Д.), вирушила  до військової частини, щоб  привітати добровольців. Гордість за нашу країну та її захисників переповнила кожного з нас, тільки-но ми  ступили на територію частини.   Командир батальйону А.М.Будзар, волонтери Оксана та Валентина, наш земляк Андрій Довганюк та його бойові побратими гостинно зустріли нас. Концертна програма, яку підготували учні та педагоги Дальницької ЗОШ, не залишила нікого байдужим. Сльози радості та щасливі очі бійців стали для нас найприємнішою та найкращою нагородою за концерт.
Цей батальйон став справді «своїм» для овідіопольців. У 2014 році в одному з боїв на Луганщині загинув Олександр Лисоконь з Великодолинського та отримав поранення Сергій Лященко з Овідіополя.  Нині в складі батальйону «Шторм» виконують бойові завдання овідіопольці Олександр Кантолинський та Андрій Довганюк. Тому саме від небайдужих земляків були  подарунки та вітання для «штормівців»: від сімї Томіловських, ЧП «Чоха», від родини Ткач (наших земляків, що нині мешкають у Польщі). Усі вітання були від щирого серця, неймовірно теплою та зворушливою вийшла ця зустріч.
Дорогою додому я поспілкувалась з  Ларисою Довганюк, матірю двох добровольців, один з яких воює в зоні АТО.  Незважаючи на те, що її сини перебувають під обстрілами, знають гіркоту втрати бойових побратимів, ризикують власним життям заради миру та спокою у нашій країні, ця жінка не втрачає оптимізму та віри. Вона пишається своїми хлопцями, а ми уклінно дякуємо їй та іншим матерям за їхніх синів –наших захисників!

Я зрозуміла, що є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови. Це слово – «Мати». Тисячі матерів звичайних українських хлопців сьогодні об'єднані спільною бідою та водночас гордістю за своїх дітей. І немає щирішої молитви за материнську. Лише материнська любов не знає кордонів, страху, сумнівів та розрахунків. Вірю, що саме ця любов збереже і захистить кожного, хто зараз захищає нас!
Шановні добровольці! Від усього серця ми бажаємо вам здоров’я, добробуту, миру у ваших домівках та родинах. Щиро віримо у вашу відданість Україні та її народові. Ви наша Честь, Слава і Гордість!

ДЯКУЄМО  ВАМ ЗА СЛУЖБУ!

Комментариев нет:

Отправить комментарий