пятница, 17 мая 2019 г.

Свято української вишиванки

   Вишиванка –  не просте вбрання українців. Це святковий одяг! У цьому переконалася 16 травня уся школа. 


         До Дня української вишиванки було вирішено запросити всіх на незвичайний парад вишиванок. Першими продемонстрували свої яскраві сорочки, які рясніли розмаїттям візерунків, учні 1 класу. Крім того, дітям необхідно було експромтом виконати під українську  пісню танцювальні рухи, які для них показували однолітки. 
     Другий клас теж вразив нас своїми сорочками, на яких кожен візерунок випромінював неймовірну енергетику. Діти легко справилися з танцем, який для них запропонувала виконати  однокласниця.



       На сорочках учнів третього класу ми побачили вишукані гометричні та рослинні мотиви.  У таких сорочках їм не старшні будь-які негаразди. 



          На вишиванках четвертокласників переважав червоний колір - символ радості,  доброботу і злагоди. Гадаємо, що це допоможе їм успішно скласти моніторинг. 
     Учні 5-11 класів продемонстрували вишукані сорочки, вишиті білою ниткою, з оригінальними неповторними візерунками. 
       У цей день прийшли у вишиванках до школи вчителі й робітники школи. Їхні вишиванки створювали водночас ділові  і романтичні образи. На подвір'ї було дуже затишно. А накрапання дощику додавало святості дійству. 
       Влаштовувати конкурс вишиванок не доречно, адже кожну сорочку з любов‘ю купували чи вишивали рідні. І це робить їх святими і неперевершеними. Тому було вирішено усім роздати в цей день по цукерці, за допомогою яких можна було підрахувати кількість дітей, які долучилися до свята. 



     У цьому році їх 110! І це  в порівнянні з минулими роками набагато більше! 
    Дуже доречно в цей день було нагородити команду дівчат медалями та кубком за     І місце у змаганнях з міні-футболу серед шкіл Дальницької ОТГ. Балан С.Г., начальник відділу освіти, культури, молодіжної політики та спорту, побажала їм і подальших спортивних звершень, щоб кожен спортивний захід був завжди успішним стартом для майбутніх перемог!
    Дякуємо батькам, які допомогли дітям у цей день виглядати неповторно. Хай ваші домівки повняться українськими рушникам, скатертинами, іконами, картинами, які стануть оберегами у ваших оселях.




  

Комментариев нет:

Отправить комментарий