вторник, 7 мая 2019 г.

Особлива традиція

   Напередодні Дня Перемоги в школі стартував проект "Ваш подвиг ми не забудемо!", який буде тривати протягом 2019 року. 

  Довго вели ми палкі дискусії, у який спосіб висловити подяку ветеранам війни, якими засобами донести її до людей. І вирішили прикріпити до воріт будинків, де колись жили ветерани, паперові таблички з написом на фоні яскравих маків:" У цьому будинку жив ветеран Другої світової війни".




   6 травня учні 11-го класу розпочали цю важливу місію. З'ясували, що ветеранів-земляків, які загинули під час війни, було  понад 50 осіб. Але знайти їхні оселі дуже важко: змінилися господарі,  вигляд будинків. 
   Жителі сіл дуже гарно сприймали нашу роботу. Вони привітно нас зустрічали і  з радістю дозволяли прикріплювати таблички до воріт. 


 З'ясувати всі дані про ветеранів  нам допомогли  Прокопенко В.О.      та Скліфасовська Н.В. Вони надали матеріали, які є дуже цінними для майбутніх поколінь. Так ми дізналися, що на території школи поховані два танкісти.
  Діти готові працювати над продовженням цього проекту. Ми будемо розповідати усім, що кожен клаптик нашої землі  особливий, адже цими вулицями, які сьогодні прикрашають новобудови, колись ходили ті люди, які повернули мир і спокій нашій країні. 
  Тому чекайте, скоро до вас прийдуть діти, які продовжать розпочату традицію вдячності. А яскраві паперові маки в майбутньому замінять мідні таблички, написи на яких  не зможуть стерти ні вітер, ні дощ, ні сонце. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий