понедельник, 20 мая 2019 г.

День цивільної оборони

  17 травня у Дальницькій школі пройшов День цивільної оборони, мета якого- навчити дитину правильно діяти в надзвичайних ситуаціях. 


  Розпочався він з евакуації. Учні організовано під звуки пожежної сирени покинули школу. За їхніми діями спостерігали пожежники, серед яких була випускниця нашої школи Веліксар Анна. Гості продемонстрували  костюми пожежників, які не горять у вогні, витримують температуру 800 градусів. А потім провели майстер-клас з використання  вогнегасника. Діти дружно  аплодували представникам найгарячішої професії.





    А далі школярі були запрошені на квест-гру, під час якої вони продемонстрували вміння спасати потопаючого, транспортувати постраждалого, надавати йому першу допомогу, діяти в задимленій кімнаті, передавати секретну інформацію. Крім цього, розвинули свою точність, спритність, швидкість, зігравши в ігри "Більярд", "Джанга", "Дротики", "Водяні перегони", "Естафета" з учнями 11-го класу та їхніми наставниками.







    Після гри дітей чекала смачна каша з трав'яним чаєм. Смачно пообідавши, порозважалися у свою улюблену, яка стала вже традиційною, гру "Водяні кульки". А випускники школи зіграли у неї із вчителями. Кульки пілотували в повітрі й іноді  вибухали рясним дощем. Емоції зашкалювали. 







   Непомітно пройшов день. Ми зробили важливі висновки: нам іноді не вистачає серйозності під час екстремальних ситуацій. Ми виконуємо евакуаційні дії, не усвідомлюючи  їхньої важливості. Хочеться побажати, щоб надзвичайні ситуації були лише уявними і ніколи ніхто не пережив наяву лиха: втрати найдорожчого у світі - життя.




Комментариев нет:

Отправить комментарий