пятница, 21 июня 2019 г.

Як наші випускники підкорили Говерлу

  У цьому році адміністрація школи вирішила перевірити готовність випускників до дорослого життя. Їм запропонували подолати 2061 метр й постояти на вершині найвищої точки України - горі Говерлі. Випускники  розуміли, що шлях до  вершини буде нелегким...
                                    

 Прямого потягу до бази "Заросляк", з якої починається цей туристичний маршрут, немає, тому місцем, з якого розпочали подорож, стало селище Ворохта. Отель   "Могул"   гостинно прийняв наших туристів. Щоб дістатися до підніжжя гори необхідно було подолати 21 км на мікроавтобусі. За картою руху випускники розпочали підйом. На Говерлу є два шляхи: зелений (пологіший, трохи легший, 4 км) та синій (крутіший і складніший, 3,5 км). Діти обрали синій, оскільки  прогноз погоди був невтішний, мав піти дощ, і потрібно було поспішати .




   Дорога розпочиналася лісом. Біло-зелені та біло-сині вказівники допомагали рухатися без провідника. Пересуватися лісом було дуже приємно: поряд шуміла річка, співали пташки, повітря було сповнене лісовими пахощами.
   Не обійшлося й без розчарувань: коли ти  майже на вершині, але тут розумієш, що це зовсім не Говерла, а її подружка -  Говерлянка. Далі дітей чекав крутий підйом. Найскладнішими виявилися останні кілька десятків метрів, які супроводжувалися дощем. 




  Під час сходження  зупинялися, щоб сфотографувати чудові краєвиди, які відкривалися перед очима. Говерла ніби гралася з нашими юними альпіністами: то розпочинався дощ, то зненацька виглядало сонце. Діти взяли з собою прапор. У кінці подорожі усі розписалися на ньому і вирішили зберігати його в школі. Цей прапор став унікальним, адже побував на Говерлі. 
   Випускники побували в ліс, де поласували смачною суницею, випробували себе у зіплайні, скуштували страви гуцульської  кухні.   
     
                                        
   Отож, таке завершення шкільного життя стане для них незабутнім. Вони ще довго будуть згадувати щасливі моменти перебування на Говерлі. 





Комментариев нет:

Отправить комментарий