четверг, 1 октября 2020 г.

Готуємося до Дня музики

  30 вересня, напередодні Дня музики, учитель музичного мистецтва Буділовська Т. Д.вирішила провести для учнів п'ятого класу урок-свято, на якому розповіла своїм вихованцям, як звучить музика.



 

Мандруючи регіонами України, діти захоплювалися красою карпатських гір, слухали музику водоспадів,  насолоджувалися квітучими полонинами й милувалися гірськими озерами. 

Та кожен для себе визначив найдорожче й найкрасивіше місце. І, як не дивно, цим місцем виявився наш рідний край. 

Діти переконували свого вчителя в цьому, досліджуючи особливості природи нашого регіону.  Усі свої спостереження фіксували за допомогою відео- чи фотокамер і надавали матеріали Бєлоусовій Т. М.  У підсумку створили поробку на тему: "Україна - наш спільний дім". 


Розпочався урок незвичайно: діти повинні були відкрити скриньку-знань і розтлумачити всі поняття, які вона приховувала. Приємно, що п' ятикласники знають,  що таке мелодія, шедевр,  хореографія. Швидко й дружно давали відповіді на питання.

 Легко учні визначили й характер  музичних творів, що лунали з колонки зі світловими спецефектами, яка була схожа на  мієлофон з кінофільму "Гостя із майбутнього". 

Тетяна Дмитрівна добре знає, що п'ятикласники люблять щось незвичайне. Тому запропонувала порівняти музику з транспортом. Дивовижно, але музика, як і транспорт, має швидкість, а подібно  потягу задає ритм. І такі важкі музичні поняття як темп та ритм одразу стали легкими й зрозумілими! З великим захопленням діти виконали завдання "Повтори ритм". Учитель настукувала різні  комбінації за допомогою паперового стаканчика, а діти дружно їх повторювали. 

  Урок музики не можна уявити без співу,тому  розучили нову пісню, повторили вже відомі та ще й побували у ролі музикантів: виконали пісню на музичних інструментах.

У кінці уроку Тетяна Дмитрівна пригостила дітей карпатськими смаколиками, які корисні для голосових зв'язок. 

Щасливими вийшли п' ятикласники з кабінету,адже вони зрозуміли один секрет:якщо важко в житті, то  музика зможе заспокоїти й розрадити.





 

Комментариев нет:

Отправить комментарий