вторник, 6 октября 2020 г.

День вчителя на бесарабській землі

3 жовтня колектив Дальницької школи зустрічала на бесарабській землі голова громадської організації зеленого туризму Меланія Петрівна Время. Ця невгамовна жінка організувала багато цікавих зустрічей і показала всю красу Бесарабії та гостинність її жителів. 



Ми змогли поспілкуватися з ігуменею жіночого монастиря  в с. Богатирівка. Дізналися про те, як тридцять монашок віком за сімдесят років доглядають територію площею 9 га. 

Пройшлися місцями, де перебував О. С. Пушкін. Зазирнули на місцевий ринок, який славиться  смачною бринзою та свіжою бараниною. Відвідали українське подвір'я, в якому проживали в середині 19 столітті черниці. Пригостилися мамалигою зі шкварками,  ароматним вином і запашними пампушками з часником. Станцювали з господарями й заспівали гімн Татарбунар. Усе відбувалося під живий спів місцевого музиканта. 

Крім цього, ми стали учасниками справжнісінького аукціону . Були розіграні  пристрій для жіночої краси, прилад нічного бачення та фоторамка, до якої отримав моментальне фото один з гостей. 





Час пролетів непомітно. Проводжали нас обрядовою піснею та ще й вручили безцінні дарунки, які ми у своїх обіймах занесли в автобус. 

Тепер, смакуючи бесарабською бараниною та бринзою в сімейному колі, рідні  ще довго будуть слухати розповіді про тихий, віддалений від міського життя край, в якому живуть гостинні й працьовиті, сповнені оптимізму люди.


Комментариев нет:

Отправить комментарий