среда, 28 октября 2020 г.

До Дня Чорного моря

Чи можна під час уроків математики вирішувати екологічні проблеми Чорного моря? 


"Можна!"- скаже будь-який учень шостого класу. Сьогодні під час вивчення теми "Множення звичайних дробів" діти мали змогу дізнатися про особливості Чорного моря й  екологічні проблеми, які можуть перетворити його в мертве. 

Протягом уроку вони стали шукачами перлів, які є на дні Чорного моря.  Ніхто за ними не полює, оскільки їхні розміри дуже незначні. Але учні Дальницької школи поринули в широкі простори навчальних глибин  за  перлинами знань і дізналися під час уроку багато цікавого. Наприклад, як можна пов'язати Чорне море з футбольним полем, кам'яними печерами чи синцями на ногах. Діти навіть не здогадувалися, що саме такі питання були спрямовані на  розвиток їхньої логіки. 




 А ось літнє цвітіння води особливо занепокоїло шестикласників. Виявляється, що в цьому процесі  винні пестициди, які потрапляють у морські простори разом з підземними водами після дощу. Діти навіть підрахували  їхню кількість. Така практична задача для них стала дуже очевидною і зрозумілою. Усі без винятку справилися з нею. 

У кінці уроку дійшли висновку, що здобувати перлини-знання важко, але під силу будь-кому, проте  розв'язувати екологічні проблеми набагато важче.

Комментариев нет:

Отправить комментарий