вторник, 13 октября 2020 г.

Як учні стали козаками

13 жовтня ,напередодні Дня захисника України , для учнів 5 класу була проведена гра " Пропала булава".



Щоб знайти головний атрибут козаків, діти розділилися на два загони. Отримавши маршрутний лист, усі вирушили на пошуки. 

Першу зупинку зробили на станції " Історія козаків ". Дітей люб'язно зустріла вчитель історії Каліщук О. О. Вона навчила майбутніх козаків готувати козацький куліш, розповіла багато цікавих фактів про козаків й направила їх на шлях до булави. Друга  зупинка - "Подолання перешкод ". Там на п' ятикласників чекав отаман - Яковенко М. М. Ось тут треба було попрацювати: влучно зробити постріли із гвинтівки та подолати лабіринт з перешкодами. 

 Третя зупинка- "Розважальна". Після напруження треба було відпочити. Учні переглянули мультфільм " Як козаки по сіль ходили", який для них приготувала Власова В. О. Ось вже й четверта станція-    " Царство книг". Бібліотекар Бліняєва Ю. І. провела вікторину " Вірю - не вірю " , з якої діти дізналися про життя та побут козаків, їхніх ватажків. На п'ятій зупинці" Козацькі пісні та розваги" на наших шукачів  чекала Буділовська Т. Д.  Вона запропонувала дітям заспівати козацькі пісні й розучити козацький танець. На завершення відбувся майстер - клас від нашої майстрині Юлії Іванівни. Вона навчила юних козачат виготовляти янгола - охоронця, який захищає в дорозі. 



















Подолавши усі перешкоди, діти швидко здогадалися, де знаходиться булава. Після  гарної роботи гарно треба й поїсти. 

Смачна козацька каша з українськими смаколиками додала святкового настрою. П'ятикласники щасливими повернулися додому . Адже кожен з них отримав право носити звання жителя козацької родини. 

Дякуємо Петрушиній Ю. Е. та Стоянову Микиті за активну участь у заході й підтримку наших козачат.

Комментариев нет:

Отправить комментарий