среда, 12 сентября 2018 г.

Стартувала НУШ

  З 1 вересня 2018 року в усіх загальноосвітніх закладах  країни стартував проект "Нова українська школа". Не стала винятком і наша школа . Завдяки державі та зусиллям батьків створено усі необхідні умови для навчання  першачків за цим стандартом. 
 
  Зонування, місце для дитячих речей, парти, які розставлені для роботи у групах, освітні матеріали – усе необхідне  є в кабінеті, в якому навчатимуться учні 1 класу. І таке облаштування  разюче відрізняється від середовища звичайної класної кімнати. 
Та найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: від знаннєвої школи ми переходимо до школи компетентностей 21 століття.
 У першому класі створено середовище і використовуються методи, які формують вільну людину. Вони мають на меті не навантажити дітей новими комплексами, а навпаки – спонукати їх до творчості, поважати одне одного не зі страху, а з того, що кожна людина має власну гідність. Цей перелік можна продовжувати. Але найголовніше, що нові методики діяльнісного і пошукового навчання покликані зберегти інтерес дітей до цього процесу. 

 Бєлоусова Т.М., класний керівник  1-го класу, відзначила, що її учні із задоволенням приходять до школи щоранку. Діти набагато вільніше і легше спілкуються. Ранкові зустрічі, які вона проводить і під час яких її вихованці розповідають про себе, щоразу проходять дедалі цікавіше. Вони не бояться виражати себе і мають для цього простір. Це дуже важливо.

 Батьки  також радіють, що діти більше спілкуються і впевненіше висловлюються, готові до діалогу, хоча говорити про реальні результати після кількох тижнів роботи ще рано.
 Тож бажаємо успіху та сміливих звершень на шляху до знань  нашим першокласникам, Таїсії Миколаївні та батькам!
Цісар Н.В., в.о.директора Дальницької ЗОШ

Комментариев нет:

Отправить комментарий